Werk je klantreis en productaanbod uit Copy

Maak je eigen website in WordPress

Dus… Waar starten we mee?

We starten met het verzamelen van emailadressen om je mailinglijst te laten groeien. Dat doe je dus door een gratis weggever, of later meerdere weggevers, in te zetten.
Zorg dus dat de interesse gewekt is met je weggever en dat je voldoende waarde biedt om ervoor te zorgen dat mensen ook op je e-maillijst willen blijven

Hoe gaan we dat aanpakken?


Ik ga het niet leuker laten klinken dan het is: Je ideale klant bereiken, vertrouwen winnen, hen overtuigen en hen over laten gaan tot aankoop is geen makkelijk proces.
De basis is redelijk simpel maar het kost je vooraf wel even wat tijd en energie  om hiervoor een goede strategie op te zetten. En bereik en wat bekendheid opbouwen kost tijd.

Door het eerste deel van die strategie zijn we heen.  Je weet hoe je ervoor zorgt dat jij een goede website hebt staan en je weet hoe jij een sterke weggever kunt maken waarmee je het vertrouwen van jouw ideale klant kunt winnen. In de allerlaatste module vertel ik je nog de mogelijkheden rondom Social Media Marketing.

Wat we in deze module gaan doen is het uitstippelen van de klantreis, wanneer een klant interesse heeft getoond in jouw weggever. We willen deze klant van ‘koud’ naar ‘warm’ en het liefst nog ‘heet’ zien te krijgen.
Ik kan me voorstellen dat je denkt: ‘Pffff… Moet ik er echt zo aan gaan trekken?’

Het is maar net hoe je het bekijkt. Hoe goed jouw producten of diensten ook zijn, klanten komen nou eenmaal in 95% van de gevallen niet zomaar aan je voordeur om je te smeken om ze te helpen.
Buiten dat je dus zichtbaar moet zijn is het ook van belang dat je waarde deelt, je jouw ideale klanten kennis met je laat maken en je vertrouwen opbouwt.

Ik heb je al kennis laten maken met het strategisch productaanbod. Een strategisch productaanbod is gericht op de
volgende punten:

– Waarde delen
– Kennis maken
– Vertrouwen/een band opbouwen

Een mooie bijkomstigheid is dat het je ideale klant scheidt van de klanten die niet bij je passen.
De mensen die niet bij je passen of geen klik voelen haken ergens tijdens deze reis af. En dat is oke.

Ga aan de slag met het uitwerken van jouw strategisch productaanbod.

1. Bedenk eerst wat jouw hoofdproduct/dienst wordt. Vanuit daar bouw je de rest op.
Wat is het waar jij je ideale klant mee wilt helpen.

➝ Hoe gaat dit product eruit zien?
     Inhoud/vorm/waarde/prijsbepaling
➝ Dit product hoeft nog niet helemaal uitgewerkt te zijn.
Wat belangrijk is is dat je weet hoe dit er uit gaat zien en wat de inhoud gaat zijn. Vanuit daar kun je je andere producten
opzetten.

2. Dan kun je gaan kijken naar een gratis product.

➝ Wat kun jij je ideale klant gratis aanbieden waardoor je enerzijds kennis en waarde deelt en tegelijkertijd triggert om meer te weten te komen over jouw diensten?
Je hoeft niet zuinig te zijn met waarde delen. Hoe meer waarde, hoe sneller iemand je vertrouwt en doorheeft dat jij de kennis bezit waar hij of zij naar op zoek is.
Zoals ik al zei, het moet uiteraard niet zo zijn dat je klant 3 maanden vooruit kan met deze informatie. Probeer hierin een goede balans te zoeken.
Bekijk ook eens gratis weggever van anderen om inspiratie op te doen.

3. Daarna ga je bedenken wat een mooi tussenproduct zou kunnen zijn.

In sommige gevallen is het mogelijk om een tussenproduct weg te laten.
Wanneer jouw hoofdproduct niet heel erg duur is (max 200,- euro) zou je kunnen proberen dit te verkopen vanuit je gratis product. Dit scheelt per brache of product of het werkt of niet.
Ik raad je wel aan een tussenproduct te maken omdat je dan alsnog meerdere opties kunt testen maar wel het meeste kans hebt op succes.

4. Ga aan de slag met het uitwerken van je gratis weggever en eventueel  je entryproduct.
Daarna kun je je hoofdproduct uit gaan werken.

5. Je hoofdproduct hoeft niet AF te zijn als je je weggever gaat promoten. Vaak is het zelfs wijs om eerst te starten met het promoten van je gratis weggever. Het is namelijk heel erg zonde als jij uren of weken tijd steekt in een eindproduct waar geen interesse voor is.

Ik heb ook eerst mijn training gepromoot en een weggever gemaakt. Pas toen is wist dat er interesse was en ik de training ook daadwerkelijk had verkocht ben ik echt aan de slag gegaan.
Ik deed dit door te training pas 6 weken later te laten starten en per week één module vrij te laten komen zodat ik tijd had om er aan te werken. Wel ben ik na de eerste downloads begonnen aan de inhoud, en had ik al veel informatie paraat en klaarliggen.
Uiteraard is het wel wijs om te zorgen dat je goed hebt nagedacht over de inhoud, de techiek en je strategie zodat wanneer je jouw training ook daadwerkelijk verkoopt je ook aan de slag kunt, en niet eerst nog alles uit moet gaan zoeken.
Zorg dus wel dat je jouw beloftes ook na kunt komen en waar kunt maken.