Waar moet je nog aan denken?

Waar moet je verder nog aan denken?

Doordat je een e-mailreeks achter dit e-book aanstuurt blijf je sowieso in contact met de potentiele klant.
Maar die kan je natuurlijk ook na het ontvangen van je E-book vriendelijk bedanken en zich uitschrijven…

Daarom is het verstandig altijd nog een Call to action te doen en deze persoon door te sturen.
Bijvoorbeeld naar je Social Media kanalen, een podcast of blog op jouw website.
Ook kun je een subtiele hint in de richting van jouw aanbod geven.

Echt een product verkopen vanuit een e-book werkt zelden.
Maak dus kleine stapjes, maar probeer deze personen altijd op zoveel mogelijk manieren met jou in contact te brengen.
Je kunt ook denken aan een gratis kennismakingsgesprek, maar deze drempel is alweer iets hoger voor de gemiddelde lezer.
Zorg dus dat je dan ook duidelijk aangeeft wat de waarde van zo’n gesprek kan zijn en wat het deze persoon oplevert.

Uiteindelijk komen de mensen die je E-book hebben gedownload in jouw funnel terecht die jij klaar hebt staan. In de training:
‘Starten met E-mailmarketing’ ga ik je uitleggen hoe je een goede funnel op kunt bouwen en hoe je kunt werken met een E-mailmarketingsysteem als Active Campaign.

What’s next?

Dat E-book heeft je best wat kruim gekost, dus nu is het een kwestie van doorpakken, uiteindelijk levert een gratis E-book je niets op.
Nu start eigenlijk de echte klantreis pas en kun je deze mensen ‘warmer maken’ en het vertrouwen op gaan bouwen.
Dit doe je door het versturen van geautomatiseerde (geen onpersoonlijke, maar geautomatiseerde ) mails waarin jij meer van jezelf gaat laten zien.
Hier komt de video vaak goed van pas en kun jij nog meer kennis en waarde bieden zodat je jouw E-bookdownloader blijft prikkelen. In deze mails kun je ook al meerdere malen een aanbod doen, omdat mensen alweer wat warmer zijn en je al wat beter kennen. Je kunt ze vragen te antwoorden op je mail door een vraag te stellen, en zo meer persoonlijk contact op te bouwen. Je kunt ze uitnodigen voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek of een aanbod doen voor een laagdrempelig entry product wat aansluit op jouw weggever.

Op die manier ga je toewerken naar je hoofdproduct.
Zoals ik al zei is de weggever de start van jouw klantreis. Je kunt er op meerdere manieren voor zorgen dat jouw potentiele klant die klantreis doorloopt.
Maar de makkelijkste en effectiefste manier is wel door het inzetten van een mailsreeks, ook wel salesfunnel genoemd.
Ben je daar nog niet aan toe, zorg dan dat je jouw klant wel triggert om actie te ondernemen, en dat je ze niet  ‘kwijtraakt’ na het downloaden van jouw e-book. Zorg dat je in contact komt via Instagram, LinkedIn of Facebook. Verwijs ze door naar je podcast, of zorg dat ze op je nieuwsbrieflijst terecht komen.
Je hebt niet voor niets zoveel aandacht besteed aan die weggever. Nu is het tijd om door te pakken, in contact te blijven en vertrouwen op te bouwen.

Wil je hier meer over weten of zou je hier eens over willen sparren, neem dan even contact met me op, dan kijk ik of ik je daarbij kan helpen.

Voor nu, aan de slag met je gratis weggever!
Hieronder staan alle video’s waarin je uitleg hoe jij zelf aan de slag kunt met jouw gratis weggever!