Volgers Copy

Op Instagram ga je zelf mensen volgen en mensen kunnen jou gaan volgen.
Jouw posts en stories komen als eerste bij jouw volgers terecht, D.v.m hashtags bereik je ook niet-volgers die weer volgers kunnen worden.

En die volgers, dat wil nogals eens een dingetje zijn..
Ik ga er vanuit dat inmiddels iedereen wel weet dat het KOPEN van volgers echt TOATALLY NOT DONE is en dat je er HELEMAAL NIETS mee op schiet. Maar mocht er nog iemand tussen zitten die dat overwoog: Doe het niet.
Je hebt helemaal niets aan volgers als het niet je doelgroep is.

Daarom zeg ik ook altijd: Hecht niet te veel waarde aan het AANTAL volgers. En ik weet hoe lastig dit is. Zeker als je net start en al moeite hebt om aan de 100 volgers te komen.
Maar echt jongens… Wat heb je aan 10.000 volgers als die NIET jouw doelgroep zijn?
Hoe groot is de kans dan nog dat jouw ideale klant jouw post te zien krijgt:
JUIST.

Door het algoritme wordt jouw post of storie maar aan een beperkt aantal volgers getoont. (vaak maar zo’n 20%) Superzonde dus als jij heel veel volgers hebt die niet jouw doelgroep zijn.

Ga dus niet met je zakelijke account je hele familie en vriendenkring uitnodigen om je te volgen. (mits ze echt jouw doelgroep zijn en jij verwacht dat ze echt interesse hebben in jouw aanbod)
Want dan is de kans groot dat jouw post wekelijks aan Tante Marie, Ome Jan, je zus en je beste vriendin getoond word in plaats van aan jouw ideale klant.
Deze groep personen gaat dan behoren met de personen met de meeste interactie. Waardoor het algoritme jouw posts als eerste aan tante Marie gaat laten zien.
SUPERZONDE!!
Dus: Ga voor kwaliteit in plaats van kwantiteit.

Doe dus ook regelmatig (zeker wanneer je volgers stijgen) een volgersschoonmaak. Kijk naar je lijst met volgers en vraag je af of deze mensen je echt volgen om de waarde en kennis die je biedt of wellicht om een andere reden.
Stafano64737626 met 3 volgers die zelf 3400 mensen volgt, zal waarschijnlijk ook niet heel relevant voor je zijn:
Knikker ze lekker uit je lijst.
Doet even pijn. Je wilt graag groeien, maar dat doe je juist door ruimte te maken voor oprechte volgers en ervoor te zorgen dat jouw posts echt bij de juiste mensen terecht komen.

Ga ook niet zelf dagelijks willekeurig 100 accounts volgen in de hoop dat ze jou terug gaan volgen. Totaal NUTTELOOS.
In het hoofdstuk over hashtags ga ik je vertellen hoe je gericht mensen kunt volgen en de interactie aan kunt gaan met je doelgroep of ideale klant, waardoor de kans groter wordt dat jij sneller groeit in volgers.

Hoe krijg je dan echt betrokken volgers?

✔ Door de interactie aan te gaan. Ik ken ondernemers die AL hun nieuwe volgers een persoonlijk berichtje sturen.
Spraakberichtjes zijn hierbij ook een veelgebruikte optie.

✔ Check je nieuwe volgers. Is dit echt iemand die geinteresserd kan zijn in jouw diensten?
Zo kom je er ook achter of jouw doelgroep jou weet te vinden.

✔ Reageer op op berichten van je volgers. En niet alleen met een hartje maar geef echt een oprechte reactie.
Stuur eens een DM. (Direct message) Ga de interactie aan. Dit kan op Insta echt heel laagdrempelig.

✔ Wees consistent aanwezig. Bouw een band op.
Zorg dat je aanwezig bent op het moment van posten (als je gebruik maakt van een planningstool). Instagram staat namelijk heel erg voor echtheid en interactie. En als jij al je posts automatisch inpland en plaatst en zelf niet aanwezig bent ziet het algoritme je als spam en wordt je bereik minder.