Verkeer naar je website Copy

Wekenlang heb je gewekt aan de voorbereidingen en eindelijk gaat de website online.
En dan: Gebeurt er helemaal NIETS.

En dat is natuurlijk ook de reden dat deze training ook gaat over hoe je nu zorgt voor BEZOEKERS. En het liefst nog IDEALE KLANTEN die jouw website gaan bezoeken.

En er zijn natuurlijk heel veel mogelijkheden.
Maar je moet ergens beginnen. Op termijn zul je gaan merken dat al die onderdelen samen gaan werken en elkaar enorm gaan versterken. Maar daarvoor moet eerst de basis gelegd zijn.
En dit bestaat wat mij betreft dus uit: Een goede website, een gratis weggever, het implementeren van de basis van SEO, het koppelen van een e-mailmarketing systeem en het inzetten van Social media.
Deze zaken zorgen ervoor dat je vanaf het moment dat je start je een plekje claimt op de online markt en je zichtbaar wordt voor jouw ideale klant. Bovendien start je meteen met een goede basis en het opbouwen van een band met jouw ideale klant.
In de volgende modules ga ik op deze mogelijkheden natuurlijk nog dieper in, maar zoals ik al zei werken ze allemaal samen.

Via een blog kunnen mensen op je website terecht komt. Maar een blog wordt vaak gedeeld op Social media of bijvoorbeeld Pinterest.
Via je website verwijs je juist weer naar je Social Media kanalen waarin je meer over jouzelf deelt.
Een weggever zorgt voor het delen van kennis en waarde en zorgt ervoor dat mensen kennis met je kunnen maken. Maar die weggever moet dan wel gedownload worden. Hiervoor gebruik je bijvoorbeeld weer je social media kanalen je blogs, of je gaat adverteren met je gratis weggever.

Het doel hiervan is weer dat je mensen op je mailinglijst en in je salesfunnel krijgt die interesse hebben in jouw dienst. En wellicht later wel in meer van je diensten. Het draait dus allemaal om het opbouwen van een band, vertrouwen, en bekendheid. Hoe meer mensen je bereikt en helpt, hoe meer positieve feedback (als het goed is) en hoe meer mensen jij weer bereikt.

Wat jij in wilt gaan zetten om verkeer naar je website te krijgen hangt af van jouw doelgroep, jouw niche en van wat jij persoonlijk prettig vindt. De één houdt meer van bloggen, de ander maakt liever een video en gebruikt dus vooral stories en weer een ander spreekt liever een podcast in. De één is ontzettend actief op social media en regelt zo al 100 downloads voor zijn e-book, de ander gaat liever adverteren om bij een groter publiek terecht te komen.
Het maakt niet uit, het zijn allemaal manieren om jouw klant te bereiken.

Waar het eindelijk weer om draait is dat het daar niet stopt! Als jij jouw ideale klant hebt bereikt en je kennis en waarde hebt gedeeld wil je die band opbouwen en zorgen dat je klant van ‘koud’ naar ‘warm’ gaat.

Ken je ideale klant. Zorg voor een goed aanbod. En zorg dat de klant weet waar hij moet zijn.

Zorg dus dat ALS jij die klant naar jouw website weet te krijgen, deze ook netjes ontvangen wordt en vervolgens aan de hand genomen wordt door jouw aanbod.
En hier gaat het vaak mis. Ondernemers steken ontzettend veel tijd en geld in organiseren van verkeer naar hun website, maar laten vervolgens hun bezoekers weer ‘los’.
Maar juist als jij jouw ideale klant bereikt hebt, moet je doorpakken.
En dus aan de slag met: emailmarketing, nieuwsbrieven, social media. Wat dan ook.
Maar zorgt dat je je klanten warm houdt.
In de volgende modules gaan we dieper in op hoe jij dat kunt doen.