Posten Op LinkedIn Copy

Een bijdrage of artikel delen:

Wanneer je op LinkedIn een profiel aanmaakt, nodig je mensen uit om te connecten (linken) of je wordt zelf uitgenodigd door anderen
Hiervoor stuur of ontvang je een connectieverzoek wat de andere persoon kan accepteren of weigeren.
Op het moment dat je gelinkt bent met LinkedInleden, ben je eerstegraadsconnecties van elkaar. Is je connectie met iemand anders gelinkt, dan noem je die andere persoon een tweedegraadsconnectie. De connecties van de tweedegraadsconnecties noem je derdegraadsconnecties. Al deze connecties bij elkaar vormen jouw netwerk. Je kunt op het profiel van een LinkedInlid zien in de hoeveelste graad hij of zij zit door het cijfer achter de naam.

Het organisch bereik op LinkedIn is groot.
Ook op LinkedIn wordt steeds meer gebruik gemaakt van video en ziet je dat video beter scoort.
Het bereik op LinkedIn kan tot wel een maand doorlopen. En dat heeft natuurlijk zijn voordelen.
Je kunt hier dus rustig eens in de 2 weken posten, en je hoeft niet zoals op bijvoorbeeld Insta dagelijks aanwezig te zijn. Het voordeel is dat je een druppeleffect hebt. Dat berichten langer zichtbaar zijn en je via via snel bij een groot publiek zichtbaar kunt worden.

Als je een bijdrage of artikel wilt plaatsen ga je naar HOME en kun je boven een bericht (bijdrage) opstellen. Je kunt hier ook een foto of video bij uploaden, en event toevoegen of een artikel schrijven.
Een bijdrage heeft een beperkt aantal tekens. Wanneer je meer tekens nodig hebt of echt een uitgebreid bericht (blog) wilt schrijven kan dit door de optie ‘Artikel’ te selecteren.
Wat je ook kunt doen om extra tekst toe te voegen is via je telefoon een bijdrage delen. Je kunt dan meer tekens gebruiken.
Sluit een bericht altijd af met een call to action, en voeg 3 tot 5 hashtags toe.
Je kunt binnen LinkedIn namelijk ook zoeken (en dus gevonden worden) op hashtags.
Als je graag wilt dat mensen je e-book downloaden plaats dan geen rechtstreeks lInk (vind linkedin) niet leuk) maar vraag mensen om een reactie achter te laten en neem persoonlijk contact met je op door middel van een connectieverzoek of privebericht.

Een bericht (bijdrage) heeft op LinkedIn een langer bereik dan op andere kanalen. Post dus niet TE vaak want dan concurreer je met jezelf. Een keer per 2 weken is om te starten echt prima.
Wel geldt ook op LinkedIn het golden hour. Wanneer je bericht in het eerste uur na plaatsing veel bekeken en geliked wordt of mensen reageren, gaat je bereik flink omhoog!
Probeer dus mensen te triggeren om te lezen en sluit af met een call to action of vraag.