Overige belangrijke pagina’s

De Gratis-pagina

De ‘gratis pagina’ wordt tegenwoordig ook bijna overal toegevoegd aan het menu.

Op deze pagina wordt een gratis weggever aangeboden. Dat kan zijn in de vorm  van een e-book, quiz, of wellicht een strategiegesprek. Maar denk bijvoorbeeld ook aan je podcast of blog.

Een weggever wordt vaak meteen gedeeld op de Homepage, maar om er extra aandacht aan te schenken kun je hier een aparte pagina aan wijden. Dit hoeft geen uitgebreide pagina te zijn. Een weggever pagina is juist bedoeld voor één doel: het invullen van het formulier. Zorg dus voor juist zo min mogelijk afleiding maar kom meteen tot the point.

Veel ondernemers hebben meerdere gratis diensten of E-books e.d.
Als je dat nog niet hebt kun je ook denken aan een gratis kennismakingsgesprek, een podcast of een heel simpel document. Onthoud dat niet alles meteen perfect hoeft.
Het voordeel van een goede weggever is natuurlijk wel dat je in ruil hiervoor emailadressen kunt verzamelen. Dus als je de tijd en kans hebt om er een te maken: zeker doen!

De review-pagina

Als je ze hebt, meteen inzetten! Mensen zijn kuddedieren en hechten veel waarde aan de mening van anderen. Bovendien verhoogt het je betrouwbaarheid. Hoe meer mensen positieve feedback geven hoe beter.
Vraag dus altijd je klanten om een referentie, (het liefst met foto) en plaats deze op je website.
Als je er nog niet veel hebt kun je ervoor kiezen om mensen iets over jou persoonlijk te laten schrijven of kun je ervoor kiezen om een aantal gesprekken/programma’s/tips gratis weg te geven in ruil voor een review. Social proof is steeds belangrijker.

Je kunt reviews eigenlijk op bijna elke pagina terug laten komen.
Als je er nog niet veel hebt kun je ze verspreiden over je website en pas later een aparte pagina hiervoor maken. En stel dat je een lange review hebt gekregen: deel die dan op in meerdere kortere stukjes die je op verschillende pagina’s kunt gebruiken.
Tegenwoordig wordt ook veel gebruik gemaakt van screenshots van appjes op berichtjes. Denk daarbij wel even aan de privacy van je klanten en vraag toestemming of maak gegevens onleesbaar.

Denk ook hier weer aan een ‘Call to action.’

De Contact-pagina

Zorg voor een duidelijke en overzichtelijke pagina, met niet teveel poespas. Plaats een contactformulier en duidelijk de contactgegevens die je wilt vermelden.
Na het invullen van een contactformulier kun je ervoor kiezen om een tekst te laten zien als ‘Bedankt voor je bericht.’
Vaak valt deze tekst een beetje weg doordat het een korte tekst is of doordat hij niet goed zichtbaar is tegen de achtergrond.

Persoonlijk kies ik dan altijd voor een extra ‘Bedankt-pagina’ die word weergegeven als iemand het formulier invult. Deze pagina kun je instellen bij de instellingen van het contactformulier.
Het is duidelijk en overzichtelijk en om deze pagina te vullen en nog een laatste call to action te plaatsen kun je hier verwijzen naar bijvoorbeeld je Instagram of je podcast!