Instagram Shopping Copy

Je kunt Instagram gebruiken als kanaal om je merk te promoten, een brand op te zetten en om je diensten aan te bieden maar je kunt het tegenwoordig ook gebruiken om rechtstreeks mee te verkopen.
De combinatie van een goed lopend Instagram-kanaal EN directe verkoop kan ontzettend goed werken! De helft van de Nederlanders doet aankopen op hun mobiel. Vooral consumenten onder de 35 doen veel aankopen via hun telefoon. Laat dat nou ook een groot deel van de Instagramgebruikers zijn.

Via Instagram Shopping heb je de mogelijkheid  om items in je foto’s te taggen en meteen “shoppable” te maken.
Eigenlijk wordt je Instagram om die manier een mini-webshop.
En het grote voordeel is: Instagram Shopping is gratis! Om die reden is het niet mogelijk om advertenties op Instagram te voorzien van een shopping tag.
Je kunt dus met advertenties doorverwijzen naar je account en daar kan de aankoop plaatsvinden.
In één foto kun je 5 producten taggen.
Wil je meer foto’s in één keer promoten dan kun je bijvoorbeeld een foto-carrousel inzetten.
Op die manier kun je met een post heel veel producten laten zien, en kunnen ze direct besteld worden.

Om een Instagramshop aan je account toe te voegen moet je eerst een shop toevoegen aan je zakelijke Facebookpagina.
Hier voeg je de producten namelijk toe. Die producten kun je dan later taggen in je Instagram foto’s. Je voegt je producten dus toe op Facebook en deze Facebookwinkel  voeg je weer toe aan je Instagram bedrijfsprofiel. Hiervoor is goedkeuring van Facebook nodig en dat kan soms enige tijd duren. Als je account gekoppeld is krijg je daarvoor een melding op Instagram, en vind je onder het tabblad ‘bedrijfsinstellingen’ het kopje ‘ winkelen’.