Het uitdenken van jouw klantreis Copy

Wanneer je aan de slag gegaan bent met jouw strategisch productaanbod, wil je natuurlijk zoveel mogelijk mensen bereiken die van jouw aanbod gebruik kunnen gaan maken.

Wat je gaat doen door middel van een salesfunnel is de reis van je klant uitstippelen middels je strategisch productaanbod.
Je gaat bedenken hoe je jouw klant van je gratis product naar je betaalde product kunt leiden. Dat kan via één vaste route, maar het kan ook zijn dat je meerdere routes hebt die jouw klant af kan leggen.

In een salesfunnel komen eigenlijk alle modules die we behandelen samen en zorg jij voor het opzetten van een strategie.
We werken met een gratis weggever, een entry product en een hoofdproduct. De weggever  promoten we op de website en vanaf hier start je klantreis.
Hoe je gebruik maakt van Social Media om verkeer naar je website te krijgen leer je nog in Module 5.
Dit is de bovenkant van je funnel. 
Doormiddel van een mailfunnel leiden we je potentiele klanten door je productaanbod heen en kun je mensen een aanbod naar je betaalde producten doen.

Als die e-mailfunnel staat heb jij de basis STAAN! Vanaf dat moment kun je aan de slag met het benaderen van je ideale klant en het promoten van jouw weggever en hier start het opbouwen van een e-maillijst.

Vanaf dit punt kun je gaan werken aan meer zichtbaarheid en er dus voor zorgen dat mensen je op meerdere manieren en verschillende kanalen tegenkomen en leren kennen. Op deze manieren kun je ook je funnels verder uitbreiden en meerdere funnels op gaan zetten.
In Module 5 vertel ik je meer over die mogelijkheden.
Denk aan:
– Instagrammarketing
– Facebook/Instagram winacties
– Facebook adverteren
– LinkedIn 
– Podcasts
– Bloggen
– Pinterest

Maargoed, we zouden beginnen bij het begin… 

Als je start met jouw bedrijf is het het makkelijkst om te starten met één hoofdproduct en dus één funnel.
Bedenk dus wat je nu het liefste wilt verkopen. En maak daarvoor een strategisch productaanbod (module 3.1)

Als dit loopt kun je uit gaan breiden of meerdere funnels voor meerdere producten opzetten.
Als jouw aanbod goed aansluit op je doelgroep kun je op deze manier middels je verzamelde ‘leads’ jouw complete productaanbod aanbieden en als je weer een nieuw product of dienst hebt deze weer toevoegen.

Uiteindelijk kun je op deze manier een complete structuur opzetten voor het ‘automatisch’ aantrekken van klanten en het opbouwen van een complete strategie.
Maar je moet altijd onderaan de ladder beginnen en dus een begin maken.

De meeste funnels starten met een gratis weggever.
Wanneer je jouw weggever gaat promoten, wil je jouw ideale klant daarna natuurlijk niet uit het oog verliezen.
Alleen een verwijzing naar je website of blog op de laatste bladzijde van je e-book gaat jouw geen consistente klantenstroom opleveren helaas.

Daarom e-mailmarketing:

E-mailmarketing is bij praktisch iedere succesvolle ondernemer een groot onderdeel van hun marketingstrategie. En als jij straks zover bent dat jij een aantal gave producten hebt staan, dat je meer tevreden klanten hebt en je bedrijf groeit, dan wil je dat product aan jouw ideale klant gaan verkopen en dan is het fijn om al een lijst met gegadigden verzameld te hebben.

Je hebt vast de quote: ‘the money is in the list‘ wel eens horen vallen.
Dus: start met het opbouwen van die lijst!

Op deze manier verzamel je namelijk e-mailadressen van mensen die geïnteresseerd zijn in jouw diensten. Door een goede weggever komen de juiste mensen op jouw emaillijst terecht, en kun je starten met het opbouwen van een band met deze mensen en kun je ze verder opwarmen en verder meenemen door jouw productaanbod.
Het voordeel van emailmarketing is dat deze klanten al interesse hebben, EN dat je ze allemaal bereikt. Waar je bij Social Media afhankelijk bent van een algoritme  beland je met E-mail altijd in de mailbox van je klant.
Uiteraard is het aan jou om ervoor te zorgen dat jouw mails triggeren om te openen en om actie te ondernemen.