Het opbouwen van een salesfunnel Copy

Goed, we gaan dus jouw productaanbod verwerken in een salesfunnel en in dit geval het opzetten van een automatische e-mailreeks.

Waarom?

1. Omdat het ervoor zorgt dat je de juiste doelgroep bereikt.
2. Omdat je meerdere mensen tegelijkertijd kunt helpen.
3. Omdat je alles kunt automatiseren.
4. Omdat je eenmaal tijd en moeite investeert maar je er daarna de vruchten van plukt.
5. Omdat je informatie in tegenstelling tot social media bij AL je potententiele klanten terecht komt en je niet afhankelijk bent van een Algoritme.
6. Omdat het vaak persoonlijker voelt als bijvoorbeeld Social Media.

Je neemt dus jouw productaanbod erbij en gaat aan de slag met de klantreis die jouw klant af gaat leggen van de gratis weggever tot en met het hoofdproduct.
Met je salesfunnel zorg je ervoor dat je in contact blijft met jouw ideale klant. Je wilt een band opbouwen. Je doel is, dat je klant aan het einde van de funnel klaar is om voor jouw producten te gaan betalen. Dat ze vol overgave ‘JA’ kunnen zeggen tegen jouw aanbod.
Je kunt jouw funnel zien als een trechter. Met boven in de gratis producten, daarna de entry en daarna de hoofdproducten.

De opbouw van een salesfunnel

Je wilt zoveel mogelijk mensen boven in de trechter krijgen en hoopt dat ze doorstromen naar onder.
Houd er rekening mee dat een groot deel onderweg afhaakt. Daar zijn heel veel redenen voor, maar de meeste voorkomende zijn: geen tijd, geen klik, een overvolle mailbox of interesse verloren.
Dat valt in het begin even tegen maar besef dat jouw funnel ook fungeert als filtersysteem.
De mensen die NIET jouw ideale klant zijn vallen af. En je houdt de klanten met echt interesse over. En dat is uiteindelijk ook de bedoeling.

Jouw salesfunnel start dus bij de gratis weggever.
In de vorige modules heb ik je uitgelegd HOE belangrijk het is om de taal van je klant te spreken en om te zorgen dat je jouw klant triggert om over te gaan tot actie.
Dit is ook ontzettend belangrijk tijdens de klantreis.

Om te zorgen dat mensen in aanraking komen met je gratis weggever kun je verschillende kanalen inzetten. Als eerste natuurlijk jouw website. Richt je homepage zoveel mogelijk op ‘koud’ publiek en probeer ze over te laten gaan tot actie. De beste manier is het METEEN duidelijk aanbieden van je weggever.

In de modules ‘gratis weggever’ en ‘Social Media marketing’ vertel ik je meer over hoe je jouw weggever extra kunt promoten, en hoe je kunt zorgen dat mensen via Social Media in contact komen met jouw weggever.
En ik weet dat dit best even een stap is. Online zichtbaar worden, jezelf laten zien, en je producten en diensten promoten.

Begin dus gewoon op een manier die jij prettig vind, en houd het laagdrempelig en op die manier ook leuk en behapbaar voor jezelf.
Zorg er liever voor dat je consistent kiest voor één kanaal dan op 4 kanalen half.
Consistentie en zichtbaar blijven voor je doelgroep is heel belangrijk. Denk aan de 7 contactmomenten ????

Als tip wil ik je wel geven:  Probeer wel elke week een extra stapje te zetten.
Als jij nog weinig zichtbaar bent, stel dan één doel per week.
Wat ga jij deze week doen om extra zichtbaar te worden?
(Denk aan: een  video opnemen, een storiereeks maken, een blog schrijven, iets gratis aanbieden, een oproepje plaatsen in een facebookgroep of je netwerk om hulp vragen.)
In een later stadium kun je denken aan: een winactie organiseren, een podcast opnemen,  adverteren op social media, enz enz.

Uiteindelijk kan je funnel er ook aan bijdragen om klanten via meerdere kanalen aan je te binden, door bijvoorbeeld het delen van je blog of podcast in je funnel.
Maar begin bij het begin: is dit alleen insta en je blog? Helemaal oke!
Houd het haalbaar voor jezelf.

Het grootste deel van je funnel kun je automatiseren. Vooral het eerste deel van je funnel is vaak vrij laagdrempelig, en vaak nog voor een breder publiek.
Ga je echt grotere en specifiekere producten verkopen dan moet je er over nadenken om daarvoor een kennismakingsgesprek in te plannen.
Aan een training voor 2000 euro gaat meestal wel een sales/matchgesprek vooraf, maar ook dit kun je inbouwen in funnels.

Wanneer je iets verder bent, meer producten hebt, en wat meer bekendheid hebt kun je ook denken aan webinars en challenges en vanuit daar hoger geprijsde producten verkopen.
Je gaat dan ook veel meer kijken hoe je verschillende funnels samen kunt laten werken. Hoe de klant van de ene funnel naar de andere door kan stromen en op wat voor andere manieren je nog meer potentials in jouw funnel kunt krijgen. Uiteindelijk kun je op deze manier (bijna automatisch )aan de lopende band klanten voor je winnen.