Facebookgroepen / Community’s Copy

Via Facebook kun je heel makkelijk een groep aanmaken.
Waarvoor kun je groepen gebruiken?

➜ Voor het opzetten van je eigen community.
Je kunt hiervoor een besloten groep aanmaken, waar mensen een verzoek in kunnen dienen om lid te worden. Jij bepaalt dan zelf wie je wel of niet toelaat.
Deze groep kun je wel instellen als ‘zichtbaar’ zodat wel iedereen hem kan vinden.

Je kunt in jouw besloten groep bijvoorbeeld gratis tips & tricks delen door middel van posts en video’s en je kunt mensen uitnodigen om vragen te stellen waar jij antwoord op geeft.
Op deze manier kun je een mooie fanbase opbouwen van mensen die interesse hebben in jouw kennis.
Je Facebookgroep is eigenlijk je weggever. Je geeft gratis waarde weg, maar bouwt ondertussen een vijvertje op van mensen die wellicht ook geinteresseerd zijn in jouw betaalde diensten of die je aanbevelen aan anderen.

➜ Voor bijvoorbeeld de communicatie en feedback wanneer jij een online training verkoopt. Je ziet deze groepen vaak bij een online training. In deze groep kunnen mensen vragen stellen en geef je antwoord. Ook kun je in deze groep algemene zaken rondom je training delen. Dit zijn vaak besloten groepen en deze zijn ook niet zichtbaar voor iedereen, maar alleen voor leden die betaald hebben voor de online training.

Een Facebookgroep aanmaken

Een Facebookgroep aanmaken is echt easypeasy.
Klik in je Facebookprofiel op de optie ‘Groep aanmaken’. Wanneer je zelf al lid bent van Facebookgroepen kun je ook binnen de optie ‘Groepen’ op het plusje klikken en daar klikken op ‘Groep maken’.

Je kunt dan de naam van de groep invullen en selecteren of de groep openbaar of prive wordt. Ook kun je bepalen of mensen je groep zelf kunnen vinden of dat je alleen leden deze groep kunnen vinden.
Afhankelijk van hoe je jouw groep in wilt richten kies je hier voor openbaar of verborgen en zichtbaar of niet zichtbaar.

Vervolgens kun je zelf mensen toevoegen aan deze groep, of wanneer je hem zichtbaar hebt staan mensen uitnodigen om een verzoek in te dienen om lid te worden.

Zelf ben ik ook lid van behoorlijk wat Facebookgroepen.
Er zijn honderden facebookgroepen gericht op bepaalde onderwerpen waar je gratis aan kunt sluiten.
Voor vrouwelijke ondernemers raad ik echt BusinessbabesNL en Ambitiezemeisjes aan.
Je kunt deze groep opzoeken en een verzoek aanvragen.

In deze groepen zitten duizenden vrouwelijke ondernemers met allemaal hun eigen expertise.
Super waardevol om je vragen te stellen, wanneer je op zoek bent naar een expert op een bepaald gebied, maar ook om bijvoorbeeld doelgroeponderzoek te doen.

Ook zijn deze groepen ideaal voor een doelgroeponderzoek in ruil voor gratis tips uit jouw vakgebied.
Hier is eigenlijk altijd wel animo voor. Ik raad je echt aan dit te doen. Ik heb het 2 of 3 keer gedaan en heb hier heel veel waardevolle informatie uit gehaald over de problemen en verlangens van mijn doelgroep, en ik heb ook meteen geleerd welke mensen bijvoorbeeld NIET bij me passen.

Ik zie ook regelmatig berichtjes voorbij komen over netwerkdagen en buddy-verzoeken.
Dames die op zoek zijn naar een buddy of sparringspartner bij hen in de buurt.
Maar ook als je bijvoorbeeld op zoek bent naar een goede fotograaf bij je in de buurt, of iemand die je kan helpen met je website: je plaatst een oproepje, en je hebt binnen no time reactie!

Tip: Er wordt hier veel op gereageerd dus wees specifiek in waar je naar op zoek bent om geen 200+ reacties te ontvangen.