Een strategisch productaanbod Copy

Jouw gratis weggever is het eerste onderdeel van je strategische productaanbod.
Een strategisch productaanbod is aan te raden omdat mensen niet snel geneigd zijn meteen te kopen. Gemiddeld hebben mensen ongeveer 7 contactmomenten nodig om over te gaan tot aankoop.
Ook is het belangrijk dat mensen je vertrouwen en weten wat jij te bieden hebben.

Daarom leg ik je eerst nog een keer uit wat een strategisch productaanbod is en waarom het slim is om hier gebruik van te maken.
Lees deze module even goed door voor je verder gaat!

In deze extra module ga ik je iets meer vertellen over het opzetten van een strategisch productaanbod.
Hiervoor is het weer heel belangrijk dat je jouw ideale klant heel erg helder hebt.

– Wat is het verlangen van jouw klant?
– Waar ligt hij of zij wakker van?
– Op welke manier kun je je klanten daarbij helpen?

Maak je aanbod niet te breed. Start met één tot drie opties. Zo houd je overzicht voor jezelf en voorkom je keuzestress bij je klant.

Ook is het verstandig om aan de slag te gaan met een ‘strategisch productaanbod’.
Dit aanbod is gebaseerd op de reis die een klant aflegt voor hij een product of dienst bij je koopt.
Dit aanbod is erop gericht om je klanten kennis met je te laten maken en op te warmen om vervolgens door te stromen naar een groter (en duurder) product, jouw hoofdproduct.

Want wees eerlijk: jij koopt toch ook geen training van 2000 euro bij iemand die je nog helemaal niet kent?
Daarom is het verstandig klanten de kans te geven meer over jou te weten te komen.
Aan jou de taak om ze te motiveren en over te laten gaan tot actie.
Jij hebt tenslotte de oplossing voor hun probleem!

Een goed strategisch productaanbod bestaat daarom uit een aantal lagen waardoor het voor de klant behapbaar is en er niet meteen een hele grote gunst van hem of haar wordt gevraagd.

Stel je bent coach en je hebt een potentiële klant die wellicht wel open staat voor coaching.
Jij smijt meteen een intensief 6 maanden traject voor zijn of haar voeten waarin je belooft al haar ‘shit’ op te ruimen en compleet te gaan transformeren (wat in jouw ogen echt een topidee is)

Geloof me, je klant rent waarschijnlijk heel hard weg omdat hij of zij daar nog niet aan toe is en compleet overwhelmed wordt. Je praat nog niet op hetzelfde niveau en de potentiële klant is zich vaak nog niet heel erg bewust van zijn of haar ‘probleem’.

Ongeacht of dit wel of niet zou werken, en of het de klant zou helpen, ze zijn nog lang niet op het punt waar jij bent. Daarom een strategisch aanbod: Help je klant eerst van A naar B en dan van B naar C om vervolgens bij Z uit te komen.

Snap je wat ik bedoel?
Nou hoef je geen 26 stappen te maken maar 3 of 4 is wel verstandig.


We maken gebruik van 4 stappen:

EEN GRATIS PRODUCT

Dit kan in de vorm van een gratis
e-book of bijvoorbeeld een online quiz of checklist. Afhankelijk van je branche kun je ook denken aan een gratis kennismakingsgesprek of een strategiegesprek. Hier maakt iemand kennis met jou en met wat je doet. Maar nog niet hoe je dat doet.

EEN ENTRY PRODUCT

Een laagdrempelig product voor een prijs die je eigenlijk niet kunt weerstaan als potentiële klant. Denk aan 17 of 27 euro. Je vraagt een kleine investering maar geeft hiervoor behoorlijk wat waarde terug zodat je klant echt weet wat je in huis hebt. Hier moeten ze voelen dat jij ze echt kunt helpen met jouw hoofdproduct. Vaak zie je bij deze producten dat vooral de waarom gedeeld wordt en niet de HOE. Het ligt een beetje aan je dienst, maar hier een stukje van de HOE delen is niet verkeerd. Je kunt hiermee de motivatie verhogen.

EEN CORE PRODUCT

Hierin kun je de kennis die je eerder hebt gedeeld omzetten in het echte werk. Nu ga je concreet aan de slag. En dit kan voor elke business compleet anders zijn. Maar dit is echt je hoofdproduct. Of dat nu een coachingstraject, het bouwen van een website of een online training over boekhouden is. Hier ga je echt al jouw kennis delen en je klant naar het eindresultaat helpen!

EEN PREMIUMPRODUCT

Daarna heb je nog een optie om een premiumproduct aan te bieden, waarmee je jouw klant motiveert om te blijven doen en vol te houden. Maar hier zou ik me in het begin nog even niet te druk om maken.

De gratis weggever

Jouw productaanbod start dus met een weggever.
Maar jouw doel is uiteraard het verkopen van jouw Core product. Werk dus altijd vanuit je hoofdproduct!
En denk eerst na over wat jouw hoofdproduct gaat worden en wat dat precies inhoudt. Vanuit jouw hoofdproduct ga je terugwerken en zo jou hele productaanbod uitwerken.
Wat zou een goed entry product kunnen zijn en op welke manier motiveer je mensen om dan door te stromen naar je hoofdproduct?

Vanuit het entry product maak je weer je weggever.
Je weggever mag echt een voorproefje worden om je klant ‘op te warmen’ voor jouw andere diensten.

En hier mag je echt onthouden dat jouw ideale klant niet op zoek is naar een product of dienst.
Ze zijn op zoek naar de oplossing voor hun probleem. Of ze hebben een bepaald verlangen. Ze zijn op zoek naar een bestemming. En niet naar de weg daar naar toe.

Als je een voedingscoach bent en mensen begeleid bij het bereiken van een gezond gewicht worden die mensen niet gemotiveerd doordat jij jouw traject aanprijsd, waarin ze 12 weken lang eetschema’s ontvangen waarbij ze maximaal 1600 calorieen mogen eten en het liefst 3 keer in de week moeten sporten.
Deze mensen willen een gezond gewicht. Ze willen zich fit voelen en meer energie hebben. Weer met een fijn gevoel in de spiegel kunnen kijken. En dat is wat je moet verkopen!
HOE we dat gaan doen komt later. Maar je verkoopt de bestemming.
Denk dus na waar jouw ideale klant naar verlangt. Wat is zijn einddoel? En hoe voelt hij of zij zich dan? Wat heeft hij/zij dan bereikt?

Het verkopen van de bestemming en niet van de weg er naartoe pas je toe in al je uitingen. Op je website, social media, je weggever en ook je salespagina.
Uiteraard vermeld je daar ook wat je dienst inhoudt maar richt je in eerste instantie op DE BESTEMMING.

Knoop die goed in je oren 😉