Een ijzersterke Salespagina Copy

Hier heerst vaak wat verwarring over. Wat is nu een aanbodpagina en wat is een salespage?
Praktisch gezien is dat hetzelfde maar het ligt er een beetje aan wat je wilt bereiken met deze pagina.
Een ‘gewone’ aanbodpagina is vaak een pagina met een overzicht van de diensten die de ondernemer aanbied, vaak vooral informatief.

Een echte salespagina is erop gericht om mensen daadwerkelijk iets te laten kopen.
Op deze pagina wil je echt overtuigen.
Je speelt weer in op de pijnen en verlangens van je ideale klant. Je gaat meer in op de verlangens en focust je vervolgens op de oplossing om ervoor te zorgen dat hun verlangens werkelijkheid worden.

Ook is het slim om, als je ze hebt, op deze pagina referenties van andere klanten te plaatsen. En tot slot is het belangrijk dat je probeert om de aankoop zo makkelijk mogelijk te maken.
Plaats voldoende ‘call to action buttons’ op deze pagina, waar de klant de gelegenheid krijgt om over te gaan tot aankoop. Deze buttons mogen een afwijkende kleur hebben om extra de aandacht te trekken.
Je rond deze pagina af met wat het jouw bezoeker oplevert om met jou te gaan werken. Wat ze dan bereikt hebben of waar ze staan na een samenwerking met jou. Ook kun je eventuele bezwaren nog ontkrachten door een vraag en antwoord stuk toe te voegen en mogelijke bezwaren hierin te weerleggen.

Wanneer mensen op de knop drukken om over te gaan tot kopen moet het proces daarna natuurlijk zo vloeiend mogelijk verlopen.
Je wilt niet dat je klant afhaakt omdat het niet duidelijk is HOE hij moet betalen of omdat de pagina niet goed laat. Ook hier geld weer: Mensen hebben het druk en zijn snel afgeleid. Maak dit dus zo makkelijk en functioneel mogelijk.
Plaats hier dus niet te veel info. Als je denkt dat het kan helpen kun je hier nog een referentie plaatsen, of bijvoorbeeld een ‘niet goed, geld terug’ stikker zodat je mensen onbewust nog iets meer overtuiging meegeeft.

Download hier het template voor een goede salespagina:

Een beetje inspiratie nodig?
Bekijk HIER een van mijn salespagina’s!