De voordelen van een gratis weggever

Een goede weggever heeft een aantal voordelen:

✔ Je kunt je kennis delen.
Besteed dan ook even tijd aan een goede weggever, en bied waarde.

✔ Het schept vertrouwen.
Doordat jij waarde bied in je weggever kun je een voorproefje laten zien van wat jij in huis hebt.

✔ Je kunt je weggever plaatsen in ruil voor een e-mail adres, waarmee jij dus een lijst op gaat bouwen van mensen die geïnteresseerd zijn in jouw producten of diensten.

Mensen kopen tegenwoordig van mensen.

Ze willen graag weten wie het gezicht achter het bedrijf is. Ook is de markt ontzettend uitgebreid en is er tegenwoordig heel veel informatie te vinden. Mensen gaan dus veel gerichter op zoek, en maken vaak een aantal afwegingen voor ze besluiten iets te kopen.
Ze houden ook rekening met de persoon achter het bedrijf, of ze een match voelen en wat het verhaal achter een persoon of bedrijf is.

Zoals ik al zei hebben we een overvolle markt en zeker het aantal kennisproducten neemt toe. Mensen moeten keuzes maken en gaan niet zomaar een product van 500 of 1000 euro aanschaffen als ze je niet kennen.

Daarom is de weggever zo belangrijkJe wilt laten zien wie jij bent en wat jij in huis hebt.
En dat kun je uitstekend doen met de weggever!
Mensen kunnen zo op een laagdrempelige manier kennis maken en eerst even checken of jouw kennis aansluit bij wat ze zoeken en of jouw manier van werken goed voelt.

Je weggever werkt dus ook als een soort filtersysteem. Jouw ideale klant zal heel blij zijn met de kennis en waarde die je deelt en met jouw manier van communiceren. En er zullen ook mensen zijn die er niets mee kunnen of voor wie het niet goed voelt. En dat is OKE. Want zo vallen meteen de mensen af die niet jouw ideale klant zijn. Je kunt niet iedereen helpen en dat moet je ook niet willen!

De meest gebruikte weggever is nog steeds het E-book.
Je kunt dus ook nadenken over een Checklist, magazine of videoreeks, maar de basis komt op hetzelfde neer.

Ik ga je nu uitleggen hoe een goede weggever is opgebouwd.

Eerder legde ik al uit dat een weggever als doel heeft om jouw ideale klant kennis te laten maken met JOU en met jouw KENNIS en MANIER VAN WERKEN.
Je wilt deze groep mensen van KOUD naar WARM krijgen door ze waarde te bieden en kennis met je te laten maken.
Het derde doel van een weggever is dat je jouw klant bewust gaat maken van zijn of haar probleem.  En van wat er gebeurt als ze daar NIETS mee doen. Je wilt dus ook een soort urgentie creëren om ervoor te zorgen dat die persoon denkt: ‘Dit is wat ik nodig heb!’

Deel dus zeker veel waarde in je weggever maar zorg er ook voor dat er nog een stukje overblijft waarvoor je klant echt met jou moet gaan samenwerken.
Voor niets gaat de zon op, uiteindelijk moet er ook brood op de plank komen en wil je dus jouw aanbod gaan verkopen.

Zorg dus dat je lezers meer dan voldoende informatie krijgen om interesse te wekken en en motiveren, maar zorg ook dat ze weten dat ze er met een gratis E-book nog niet zijn.
Jouw e-book moet niet zoveel waarde bevatten dat je lezer denkt:
‘Zo, hier kan ik de komende 3 maanden mee aan de slag’.
Benoem daarom vooral de WAT en de WAAROM maar nog niet (of een klein deel van)  de HOE.
De HOE komt later in je betaalde producten.