Bonus: Hoe zorg je dan mensen jouw weggever gaan vinden? Copy

Je gaat zelf aan de slag met het maken van een weggever.
Als eerste ga je jouw weggever voorbereiden. Je gaat aan de slag met de inhoud, teksten en afbeeldingen. Ik ga je zo dadelijk vertellen hoe je een goede weggever opbouwt.
Daarna ga je jouw weggever vormgeven in Canva en maken we er een echt interactief pdfbestand van. Vervolgens uploaden we hem op jouw website zodat er een link gegenereerd wordt en je deze link kunt delen (via een automatische mail) met alle aanvragers.

Daarna ga je jouw weggever natuurlijk promoten:
Uiteraard op je website, maar helaas pindakaas: mensen komen niet automatisch op je website.
Je zult dus weer moeten zorgen voor verkeer naar je website.
Je kunt dit op 2 manieren doen:
1. Organisch
2. Betaald

Organisch doe je vooral door je website goed te optimaliseren met zoekwoorden en door gebruik te maken van Social media. Je kunt je weggever promoten op je stories in instagram (en het goed gebruiken van hashtags). Hier gaan we in de Module Social Media verder op in.
En je kunt een mooie post maken op Instagram, Facebook en Linkedin en mensen vragen deze voor je te delen, of mensen te taggen.

Je plaatst dan jouw weggever met een duidelijke call to action (bijv: ‘vraag nu mijn Ebook aan.’)
Achter deze tekst of knop plaats je een link naar de pagina waar je jouw weggever promoot en waar het formulier van Active Campaign op is geintegreerd.

Hiervoor maak je 2 pagina’s aan:
1. Een landingspagina
De pagina waar je jouw E-book aanbied inclusief formulier om aan te vragen
2. Een bedanktpagina
De pagina die men te zien krijgt als ze het E-book gedownload hebben.

De bedanktpagina heeft een paar doelen:
– Je kunt hier een video plaatsen om je bezoeker meteen kennis met je te laten maken.
– Je kunt hier al een upsell doen naar een betaald product.
(lijkt ooit wat snel, maar uit resultaten blijkt dat hier toch veel gebruik van gemaakt wordt.)
Dit moet dan wel een onweerstaanbaar aanbod zijn voor een lage prijs.
Een echt no-brainer.
Deze optie wordt ook vaak gebruikt als mensen gaat adverteren. En upsell op de bedanktpagina kan de kosten van de advertenties (deels) terugverdienen.

Als je aan de slag gaat met adverteren kun je de bedanktpagina inzetten voor je strategie en analyse doordat je eigenlijk registreert wie je e-book hebben gedownload. Je kunt dit inzichtelijk maken en weer gebruiken om nieuwe advertenties te optimaliseren.
De bedanktpagina koppel je ook aan je E-mailmarketingsyteem.

Er volgt nog een bonusmodule over adverteren.
En ik heb een bonusmodule toegevoegd waarin je ziet wat de mogelijkheden zijn met een e-mailmarketingsysteem en hoe dit werkt.

Als je echt voor een groot publiek wilt gaan en je wilt gaan richten op een specifieke doelgroep kun je betaald gaan adverteren op Facebook en Instagram.
Via Facebook en Instagram adverteren kun je heel gericht targetten op jouw doelgroep en heb je dus een veel groter en specifieker bereik.
Maar hier gaat het vaak al mis.
Ondernemers krijgen niet voldoende verkeer naar hun website en gaan hals over kop adverteren.

Buiten het feit dat Facebook adverteren echt een vak apart is, is het zonde van je geld als je de rest van je zaken niet op orde hebt.

Later in deze training vind je ook meer informatie over het inzetten van Social Media en vind je ook een aparte bonusmodule over adverteren op Facebook en Instagram!