Welkom!

Hallo!! Welkom welkom welkom!

Echt HEEL erg leuk dat je aan de slag gaat met de training ‘Social Media Marketing Kickstart’.

Waarschijnlijk doe jij mee omdat je net je bedrijf gestart bent en geen idee wat je aan moet met Social Media, of omdat je er al even mee bezig bent maar het eigenlijk niets oplevert en je niet weet hoe je het goed voor je kunt laten werken.

In deze training ga ik je alles vertellen over de verschillende kanalen en hoe je deze in kunt zetten om online zichtbaar EN vindbaar te gaan worden.
Dat is namelijk de eerste stap! Zorgen dat je jouw bedrijf op de kaart gaat zetten. Ervoor zorgen dat potentiele klanten jou kunnen vinden en weten wie je bent en wat je doet. Ik ga je leren hoe de verschillende kanalen werken en wat op welk kanaal WEL en NIET werkt.

Door zichtbaar te zijn op Social Media kunnen mensen je leren kennen en vertrouwen op gaan bouwen.
De volgende stap is om ze dan van volger om te zetten naar klant.
Dat doe je door consistent aanwezig zijn, goede content te plaatsen maar ook door een sterk productaanbod en een goede strategie.

Social media dient voor de meeste ondernemers als bovenkant van hun ‘aanbodfunnel’.
Als eerste kennismaking met hun potentiele klanten. En die is natuurlijk superbelangrijk!
Via Social Media bouw je een fanbase op, volgers, en bekendheid. Via Social media kun je laten zien wie je bent, wat je doet, en wat je te bieden hebt.
Het is dus vaak de eerste stap in je online marketing strategie.

Mijn eigen ervaring met Social Media is echt: Eerst zaaien, dan oogsten!

Het is helaas niet zo dat je na 2 weken posten op 3 kanalen je klanten met bosjes binnenstromen. Daar is meer voor nodig.
Maar je moet wel ergens starten. Vaak gooien ondernemers een website online en hopen ze dat daarna de klanten vanzelf binnenstromen.

Helaas pindakaas. Valt dat even tegen.

En als je jouw bedrijf online op de kaart wilt zetten is Social Media een van de meest krachtige manieren om jezelf zichtbaar te maken, om jezelf te laten zien, EN om meer verkeer naar jouw website te krijgen!

Vaak wordt gedacht dat je op ieder kanaal elke dag aanwezig moet zijn, om een beetje kans van slagen te maken.
En ik zal je meteen verlossen: Dat is echt niet nodig!

In de volgende modules ga ik je laten zien welke kanalen er zoal zijn en wat de verschillen zijn tussen deze kanalen.
Op die manier kun jij kiezen met welk kanaal jij wilt starten. Op welk kanaal je je in eerste instantie wilt gaan focussen.

Overal tegelijk aanwezig zijn is namelijk niet haalbaar. Als jij consistent aanwezig wilt zijn op 3 of 4 kanalen houd je geen tijd meer over voor andere zaken. En er moet nog meer gebeuren in die Business!

Wat ik dus altijd aanraadt is om in eerste instantie te focussen op één kanaal. Om daar consistent aanwezig te zijn en te gaan bouwen aan meer bekendheid en bereik. Ondertussen raad ik je aan op de andere kanalen wel een duidelijk profiel aan te maken zodat je altijd vindbaar bent en potentiele klanten altijd contact met je op kunnen nemen.
In de aparte modules per kanaal laat ik je zien hoe je zorgt voor een sterk, en overtuigend profiel zodat jij wel op meerdere kanalen vindbaar bent.

Maar nogmaals: Wanneer je start: FOCUS. Leg die lat niet te hoog, en start met één kanaal. Daarna ga je uitbouwen.
Maar er zijn meedere wegen die naar Rome leiden jongens.

Persoonlijk ben ik vooral actief op Instagram, en maak ik veel gebruik van Pinterest.
Op LinkedIn heb ik alleen een goed profiel ingericht, en Facebook gebruik ik eigenlijk nu alleen voor adverteren.

Dus: Relaxed! Je hoeft niet ALLES te doen. Ik ga je stap voor stap laten zien wat de mogelijkheden zijn zodat jij een goede keuze kunt maken welk kanaal bij jou past!

Check even goed voor je start:
Je hebt verschillende MODULES en HOOFDSTUKKEN. Als een Module meerdere onderdelen heeft heb ik hem onderverdeeld in verschillende hoofdstukken. Open wel ook altijd eerst de module omdat je daar ook content vind.
In een aantal Modules heb ik een extra hoofdstuk toegevoegd: Een mentale video, die je hebt bij het mentale stukje van zichtbaar worden. Doe er je voordeel mee 🙂