Tips & Adviezen Copy

Een aantal tips en veel gestelde vragen over het maken van een website:
Laten we starten met mijn tips:

✔ Start altijd met een goede voorbereiding

Zorg dat alles geregeld is, en dat je weet wat je allemaal nodig hebt voor de inhoud. Zorg ervoor dat je (het grootste deel) van de inhoud klaar hebt en start dan pas met daadwerkelijk bouwen.
Sorteer alle teksten en afbeeldingen per pagina in mapjes op je computer zodat je ze bij het uploaden makkelijk terug kunt vinden. Dit bespaart je veel tijd tijdens het bouwen.

✔ Schrijf je teksten SEO-Proof 

Zodat je ook meteen goed gevonden wordt in Google. Lees hiervoor mijn SEO stappenplan.

✔ Maak gebruik van links en buttons

Gebruik buttons en links binnen je website om hem functioneler en gebruiksvriendelijker te maken, en om ervoor te zorgen dat bezoekers langer op je website blijven.

✔ Zorg op iedere pagina voor een Call to action voor je bezoeker.

Wat wil je dat hij of zij doet?? Zorg dat het op elke pagina compleet duidelijk is wat je van je bezoeker verwacht. Wil je dat hij of zij je e-book download, dat hij contact opneemt of dat hij je blog leest. Voorkom verwarring, maar neem je bezoeker aan de hand en zorg ervoor dat ze in actie komen.

✔ Zorg dat je website responsive is

Dat wil zeggen dat hij op alle apparaten goed en duidelijk zichtbaar is. Hoe gelaagder de opbouw van jouw website en hoe meer poespas je toevoegt, hoe moeilijker dat wordt. Op mobiel wordt alles namelijk de helft smaller getoond. Afbeeldingen en teksten worden onder elkaar geplaats. Maar met grote animaties en tekstblokken die zijn opgebouwd uit meerdere lagen, gooit hij alles door elkaar. Ook hiervoor zijn weer plugins, maar die vertragen je website weer.

Bijna 80% van de bezoekers bekijkt een website tegenwoordig op mobiel. Verstandig is dus elke pagina meteen op mobiel te bekijken. En daarom raad ik aan het niet te ingewikkeld te maken. 

✔ Keep it simple

Zoals hierboven al genoemd: Doe niet te gek. Ga niet van alles in elkaar zetten, met foto’s, vlakken en tekst want je maakt het jezelf moeilijk. Voor mobiele weergave werkt het vaak niet, en ook aanpassen van je tekst wordt lastiger. Buiten dat, worden de meeste bezoekers niet blij van allerlei poespas. Kleurige teksten, een voor een opkomende letters of woorden, sliders die veel te snel gaan waardoor je de tekst niet af kunt lezen, filmpjes die automatisch af gaan spelen met loeiharde muziek eronder.
Het meeste irriteert de gemiddelde bezoeker alleen maar.
Ik zeg dus: houd het strak, simpel en overzichtelijk.

✔ Werk met WordPress

Waarom?

  • Het is gratis.
    Altijd mooi meegenomen.
  • Je bent flexibel.
    Je zit niet vast een provider. Je kunt switchen van hosting, van thema’s en je kunt gebruik maken van honderden plugins die zorgen voor extra functionaliteit.
  • WordPress is een open- source netwerk. Dat wil zeggen dat de software voor iedereen beschikbaar is en mensen vrijwillig werken om wordpress beter te maken. Dat betekent dus ook dat wanneer je ergens tegenaan loopt is er altijd snel informatie op internet te vinden is omdat deze vaak openbaar is.
  • WordPress is momenteel het meest gebruikte open-source systeem ter wereld. De meeste professionals werken met WordPress waardoor het systeem steeds blijft verbeteren, er steeds meer en betere thema’s, plugins en applicaties komen die te koppelen zijn met WordPress.
  • WordPress is geoptimaliseerd voor een goede vindbaarheid in zoekmachine’s.
    Je kunt zelf de permalinks aanpassen en je hebt verschillende plugins om aan de slag te gaan met SEO. (Yoast bijvoorbeeld)

Download WordPress ALTIJD via je hoster en dus niet via WordPress.com.

✔ Werk met buttons en links

Werk met voldoende knoppen en links op je pagina’s die doorverwijzen naar andere relevante pagina’s. Gemak dient de mens.
Je hebt natuurlijk een menu, maar uit onderzoek blijkt dat het toevoegen van knoppen en links op je website bijdraagt aan een functionelere website en dat mensen langer op je website blijven hangen.
Ze linken dus sneller door vanuit een pagina dan dat ze een voor een heel je menu door gaan scrollen.

Ook zijn links naar andere pagina’s goed voor je SEO optimalisatie omdat hierdoor vaker naar een pagina op jouw website wordt gelinkt en je pagina’s langer bekeken worden. Dit zorgt ervoor dat jouw website als relevant wordt gezien door google en waardoor je hoger scoort. Wanneer je een link gebruikt zorg dan ook dat deze functioneel is. Uiteraard dat hij naar de juiste pagina linkt, maar ook dat je alleen maar op die tekst hoeft te klikken.
Schrijf dus niet: ‘klik op de button hiernaast’. Maar schrijf in de button ‘klik hier voor’ of ‘lees meer over’

Wanneer je een link van een woord of zin wilt maken zorg dan dat het onderwerp overeen komt met de pagina waar je heen linkt.
Schrijf dus niet: ‘voor onze tarieven klik op …’ Maar maak een link van de zin: ‘Bekijk hier onze tarieven.’

✔ Plaats een weggever op je website en ga aan de slag met het opbouwen van een e-maillijst.

Om verkeer naar je website te krijgen en om van bezoekers klanten te maken kun je verschillende strategieën inzetten.

De meeste ondernemers gooien dolenthousiast hun website online en hopen dat hun klanten daar vanzelf wel terecht komen.
Helaas werkt het is de meeste gevallen niet zo, en komen ze er na enige tijd achter dat er meer moet gebeuren.

En ik begrijp het hoor. Je kunt niet alles tegelijk.
Wel raad ik aan, zeker wanneer jij kennisondernemer bent, om een gratis weggever op je website te plaatsen zodat bezoekers al een beetje kennis kunnen maken met jou en met jouw kennis.

Ook kun je op deze manier vast starten met het opbouwen van een emaillijst met geinteresseerden. Wil je later aan de slag met nieuwsbrieven of emailfunnels dan heb je al een lijst opgebouwd.
Voor meer info over de weggever, zie je module gratis weggever

✔ Ga aan de slag met je online zichtbaarheid op social media

De een vindt het geweldig, de ander heeft er een hekel aan.
Maar social media is DE manier om jouw doelgroep te bereiken.
Je bereik is namelijk vele malen groter wanneer jij online zichtbaar bent. En niet alleen wanneer mensen specifiek ergens naar zoeken. (via google naar de website dus)

Ook al zit je nu vol met klanten. Mocht het over een tijdje wat minder gaan, en jij bent al zichtbaar en bekend, dan zul je veel sneller klanten aantrekken.  Wanneer je dan nog moet gaan werken aan jouw zichtbaarheid kost je dat veel te veel tijd, en dus geld.
Ook kun je via Social media verkeer naar je website halen en een klantenbestand opbouwen.

De mogelijkheden van Facebook, Linked In en Instagram zijn eindeloos. Buiten dat je jezelf, jouw producten en diensten onder de aandacht brengt van je volgers en ‘vrienden’, kun je via social media ook een groter publiek bereiken.
Je kunt dit doen via de posts en feed op je account of door te adverteren. Op die manier bereik je snel en gericht jouw ideale klant.

Wanneer je er niet in thuis bent, geloof me, er gaat een wereld voor je open wat betreft de mogelijkheden.
Wil je hier meer over weten neem dan contact met me op, en houd mijn Facebook, Instagram en Blog op de website in de gaten.
Hier deel ik regelmatig waardevolle tips!

✔ Zelf maken of uitbesteden?

Naast de voorbereiding en alle inhoudelijke zaken voor je website, is er natuurlijk ook nog het technische gedeelte: het bouwen van de website zelf.  Veel mensen twijfelen over het uit handen geven of het zelf aan de slag gaan met een website.

Waarom zou je het zelf doen?

  • Je hebt tijd. Tijd die je graag wilt besteden aan je website. En tijd die je niet per se nodig hebt voor andere zaken.
  • Je bent creatief en vind het leuk om je bezig te houden met huisstijl, uitstraling, opbouw en vormgeving.
  • Je bent handig met je computer en je hebt een beetje verstand van techniek.

Waarom zou je het laten doen?

  • Je hebt geen tijd. Je kunt je tijd beter besteden.
  • Het is gewoon niet jouw ding, dat freubelen en creatief zijn.
  • Je mist de technische kennis.
  • Ieder zijn vak. Een webbouwer weet wat hij doet en waar hij op moet letten.

Wat is mijn advies?

Het ligt natuurlijk aan jouw situatie. Of je er tijd voor hebt, of niet.
Wanneer het gaat om kosten, wil ik nog wel een advies geven.
Tijd= geld. En als jij de tijd die je aan je website besteedt kunt besteden aan geld verdienen, dan zou ik dat zeker adviseren.
Zeker wanneer je voor het eerst een website maakt gaat je dat echt tijd kosten.

Wanneer je dan jouw uurtarief x het aantal uren dat je aan je website zult besteden berekent, ben je zeker weten goedkoper uit wanneer je het uitbesteedt. Puur omdat je alles uit moet zoeken, je er nog niet handig mee bent, en je vaak vastloopt en niet verder kunt.

Omdat veel startende ondernemers tegen dit ‘probleem’ aanlopen maar ook nog weinig budget hebben heb ik ook een training gemaakt over hoe je zelf je website kunt maken in WordPress.
Wanneer je toch graag zelf je website wilt maken en onderhouden maar het wel meteen goed wilt doen en niet voldoende technische kennis hebt is dat ook een hele goede optie!
Je leert in deze training van A tot Z hoe je een website opbouwt, inricht en hoe je ervoor zorgt dat technisch gezien alles werkt.
Mocht je meer willen weten over deze training klik dan even HIER.