Social media marketing: LinkedIn Copy

LinkedIn heeft een wat zakelijker imago dan Instagram en Facebook. In theorie is dat ook zo, de sfeer is nog steeds zakelijker dan op andere platformen maar het is niet meer zo dat LinkedIn alleen voor de hoogopgeleide professionals toegankelijk is. Het is toegankelijker geworden voor eigenlijk vrijwel alle ondernemers.
Bovendien wordt er ook steeds meer waarde gedeeld en is dit ook een mooi kanaal om informatie op te doen, jouw expertise te tonen en om echt te kunnen netwerken.

Het is namelijk nog steeds zo dat als mensen op zoek zijn naar een product of dienst en ze willen daarvoor een expert inzetten ze toch vaak op LinkedIn zoeken of terecht komen.
Kijk maar eens hoe vaak er een LinkedIn profiel naar voren komt wanneer je zoekt in Google.
LinkedIn werkt zelf ook nog eens als een zoekmachine.
Je kunt gericht zoeken op personen en diensten. Als jij een bepaalde expertise hebt doe je er dus zeker goed aan om je op LinkedIn te profileren als DE expert op dat gebied. Wanneer je je connecties uitbreidt kan het balletje snel gaan rollen.

Hier liggen dus zeker ook kansen om zelf beter zichtbaar te worden. Door het maken van een overzichtelijk, professioneel profiel en het gebruiken van zoekwoorden van jouw ideale klant wordt je sneller gevonden. Je kunt binnen LinkedIn namelijk zoeken op locatie, hashtags, namen en functies. Als je hiervoor dus weer de zoekwoorden gebruikt die jouw ideale klant gebruikt kun je hier snel gevonden worden.
Als je dan ook nog je kennis gaat delen, bijdrages schrijft en ook inhoudelijk reageert op artikelen van anderen kun je jouw expertstatus weer verhogen.