Social media marketing: Facebook Copy

Wat betreft organisch bereik is Facebook momenteel behoorlijk aan het zakken.
Ondernemers merken allemaal terecht op dat het bereik vermindert en de interactie drastisch daalt.
Er gaan natuurlijk verschillende geruchten waarom dit zo is, maar het lijkt erop dat Instagram het wint van Facebook m.b.t interactie, en het lijkt erop dat Facebook zelf steeds meer stuurt op het opbouwen van community’s of betaald adverteren.

Toch zijn er heel wat redenen waarom ik je aanraad om een zakelijk Facebook-profiel aan te maken, want Facebook blijft voor meerdere opties een krachtig kanaal.

Facebook wordt nog steeds het meest gebruikt om personen of bedrijven op te zoeken.

Zorg dus voor een overzichtelijk profiel met wie je bent en wat je doet.

Via facebook worden vaak recensies achtergelaten over een bedrijf.

Social Proof is ontzettend belangrijk in een overvolle markt dus als je op deze manier reviews kunt verzamelen, zeker doen!


Waar ik Facebook hoofdzakelijk voor gebruik is voor een winactie, of om te adverteren (ook via Instagram)
En ik denk er ook over om dit jaar te starten met een Facebookgroep.

Wat ook fijn is is dat ik via Instagram mijn berichten automatisch op Facebook kan plaatsen waardoor ik eigenlijk geen extra werk heb aan het up tot date houden van mijn Facebookpagina..

Vraag jezelf dus af als je met Facebook wilt gaan werken HOE je dit aan wilt gaan pakken.
Mijn ervaring met het puur posten op Facebook is ook dat het weinig oplevert, maar om zichtbaar en vindbaar te blijven raad ik je zeker aan een zakelijk profiel aan te maken.

In de volgende hoofdstukken ga ik je meer vertellen over de mogelijkheden van Facebook. Momenteel ben ik zelf weer aan het adverteren op Facebook en Instagram (dit gaat dus via Facebook), en dit is echt waar ik ver uit de meeste klanten uithaal.

Adverteren met Facebook


Facebook adverteren is wel echt iets waar je verstand van moet hebben. Ik heb heel veel geleerd over adverteren het afgelopen jaar en alle zaken die je moet regelen VOOR je start met adverteren voor je opgenomen in de module Adverteren.
Alles valt of staat namelijk bij een goede voorbereiding hier. Je kunt er nog zo veel geld tegen aan knallen, als je teksten niet pakkend zijn, als je doelgroepen niet goed zijn ingesteld of als je landings- en bedanktpagina niet werken, gaat het je NIETS opleveren.

Maar zoals ik al zei, is het adverteren echt een vak apart. Ik besteed dit momenteel dan ook uit aan Jose Visscher.
Jose is Facebook-advertentie expert en ik heb haar gevraagd om een masterclass te maken over Facebook adverteren.
Een introductie voor jou in de wereld van het Facebook advertentie-account, zodat je weet wat de mogelijkheden zijn en hoe het werkt.

Dat heeft ze gedaan en je vind deze als extra bonus is deze module!
Jose gaat je van A tot Z vertellen hoe je succesvol kunt adverteren op Facebook en Instagram en gaat je laten zien hoe het advertentie account werkt en waar je allemaal rekening mee moet houden!

Yes, lets go!