Ready, steady? GO! Tips & adviezen Copy

Yes! You made it!

Ik heb je alles verteld over de verschillende manieren om online zichtbaar te worden voor jouw ideale klant.
Ik heb je meegenomen door de meest gebruikte Social Media kanalen en hoe jij ze in kunt zetten om jouw bedrijf te laten groeien

Dan heb ik nu nog mijn persoonlijke tips wat betreft zichtbaar worden op Social Media
(en eigenlijk gewoon nog wat meer tips en adviezen die ik je graag mee wil geven ? )

❤️ Mijn allergrootste valkuil: Alles tegelijk willen.
Alsjeblieft, leg de lat niet te hoog voor jezelf. Start met één hoofdkanaal en breidt daarna pas uit.

❤️ Heel cliche maar o zo waar: Blijf dicht bij jezelf. Er bestaat echt voor iedereen een doelgroep. Probeer je niet anders voor te doen dan je bent.
1. Mensen zien dat
2. Je wordt er zelf echt niet gelukkig van.

❤️ Doe vooral niets waar je je echt niet goed bij voelt maar probeer je zelf wel te triggeren om uit je comfortzone te stappen.
Om dingen te doen die je nooit eerder gedaan hebt.
Echt, het eerste filmpje online gooien voelt ZO heftig, maar geloof me, dat wordt elke keer een stukje beter.

❤️ Laat je familie en vrienden LOS en blokkeer ze desnoods op je zakelijke accounts.
Heel veel ondernemers zijn bang van ‘wat hun omgeving er wel niet van denkt’.
En ja, dat had ik ook. En ja, sommigen ‘vonden er ook wat van.’
Maar het brengt je geen stap veder in jouw proces door je door hen tegen te laten houden.
Zij zijn (in veel gevallen) niet je ideale klant.
Praat dus niet tegen je familie, maar tegen je ideale klant.

❤️ Probeer iedere week iets te doen wat buiten je comfortzone is. En waar die lat ligt bepaal jij. Misschien is dat je eerste post schrijven, misschien een video online zetten, een storie maken en misschien wel een aanbod doen. Maar verleg je grenzen en kijk wat goed voelt.
Als je doorzet, gaat het echt steeds een stukje beter en geloof me: over een half jaar denk je er amper meer overna.

❤️ Laat je perfectionisme LOS.
Niet alles kan en hoeft perfect de eerste keer! Dat kan ook niet en je maakt het jezelf onnodig moeilijk.
Neem deze training: Die wilde ik eigenlijk in learndash maken, maar daar was ik nog niet in thuis. Ik had dus kunnen wachten, maar ik besloot te beginnen aan mijn training op deze manier. De volgende stap komt daarna wel.
En vooral deze: Blijf niet priegelen en prielen op een logo, visitekaartje of kleine detals op je website. Daar hangt je succes echt niet vanaf. Focus op waar je naar toe wilt en op de zaken die daartoe bijdragen.

❤️ Wees niet bang om vragen te stellen. Aan andere ondernemers, mensen die je inspireren, in een Facebookboekgroep, en natuurlijk aan je doelgroep! Stuur eens een priveberichtje via Instagram, spreek een spraakberichtje in. Echt, je zult er versteld van staan hoe makkelijk en snel je contacten kunt leggen via Social Media en hoeveel mensen in hetzelfde schuitje zitten en tegen dezelfde problemen aanlopen. En hoe bereid anderen zijn om te helpen!

❤️ Word lid van Facebookgroepen als BusinessbabesNL en Ambitieueze Meisjes en bijvoorbeeld van groepen die specifiek met jouw niche te maken hebben. Ik zit bijvoorbeeld ook in een WordPress Facebookgroep.

❤️ Besef dat ondernemen ook een vak is en dat je dit moet leren. Als je een nieuwe baan in loondienst aanneemt wordt je ook ingewerkt, en kun je ook niet vanaf dag één alles zelf.
Waarom zou je dat nu wel moeten kunnen?
Maak dus gebruik van de hulp van anderen.
Kijk wat je zou willen leren en wie je daar bij kan helpen.
Instagram zit bomvol met businesscoaches die je kunnen helpen om verder te groeien met je bedrijf.

❤️ Ga op zoek naar een BusinessBuddy.
Als iets mij door het hele eerste jaar van mijn ondernemersavontuur heeft gesleept zijn het wel mijn buddy’s. Ik deel lief en leed met ze. We delen kennis en ervaringen, struggles, moeilijke momenten, successen. We houden elkaar scherp. Ik heb het geluk dat ik aan mijn VA-opleiding een heel fijn groepje heb overgehouden.
Maar ik heb ook via Insta 3 of 4 dames ontmoet waarmee ik nu regelmatig even zoom of afspreek om te sparren.
Als je netwerk nog niet heel groot is:
Ik zie in Facebookgroepen ook regelmatig een oproep voor een buddy voorbij komen.

❤️ Verder LUIER AAN en GAAN.
Laat los, laat los, laat los.
Belemmerende gedachten, wat anderen denken, perfectionisme en stress. En dit is het belangrijkste wat ik heb geleerd het afgelopen jaar. Je bent gaan ondernemen met een DOEL.
Houd dat doel voor ogen en zorg dat de REIS ook leuk is. Dat je geniet van wat je doet.
Want alleen dan zal het uiteindelijk echt gaan werken.

Uiteindelijk ga je zien dat alle kanalen die je inzet samen gaan werken. Alles staat in verbinding. In de modules Social Media en Pinterest heb ik je laten zien hoe je kunt zorgen voor meer verkeer naar je website. Via Pinterest verwijs ik vrijwel altijd naar mijn blogs. In een blog verwijs ik weer naar een podcast of een van mijn trainingen. Doordat mijn blogs gelezen worden wordt mijn website relevanter voor Google en word ik beter gevonden. Via mijn Social Media kanalen verwijs ik naar mijn weggever. Als die gedownload wordt komen mensen op mijn mailinglijst. Via de mail verwijs is weer naar podcasts of Social Media en doe ik mijn aanbod voor mijn nieuwe trainingen.

Zo zorgen uiteindelijk al je kanalen ervoor dat je zichtbaarheid en je bereik groter worden. Alles werkt samen!
En ja, je moet ergens starten. Eerst zaaien, dan oogsten.
Dat geld ook voor het opbouwen van een netwerk.

Maar wanneer je NU gaat zorgen dat je in ieder geval al zichtbaar bent, dat mensen je kunnen vinden, je website kunnen bekijken of contact op kunnen nemen, zorg je ervoor dat je later gebruik kunt maken van het bereik en de bekendheid die je al hebt bereikt.
Iedereen begint onderaan de ladder. Begin bij het begin! Als je ervoor gaat, gaat het uiteindelijk voor je werken, sneller dan je denkt!

Als je groeit, klanten hebt geholpen en beter zichtbaar bent ga je merken dat mensen bijna ‘vanzelf’ naar je toekomen. Door mond op mond reclame of door het netwerk wat je hebt opgebouwd. Maar daarvoor moet je ergens beginnen.

Laat jezelf zien, leg contacten via Instagram, sluit je aan bij Facebookgroepen, wees actief, help mensen in het begin gratis, draai je eerste programma met een pilotgroep.
Zorg dat mensen je leren kennen. De rest komt vanzelf!

ZET HEM OP!