Bonus: Bloggen Copy

Blog

Bloggen is zeker een goede manier om meer online zichtbaar en vindbaar te worden.
Vooral VINDBAAR. Om zichtbaar te worden met je blogs moet je namelijk wel weer zorgen voor verkeer naar je website en dat doe je vaak weer door een stukje Social Media.

Maar om VINDBAAR te worden in de zoekmachines is bloggen een hele goede optie.
Bloggen zorgt er namelijk voor dat er interactie is met jouw website. Dat er wekelijks (of in ieder geval eens in de zoveel tijd) nieuwe informatie op de website komt te staan. Als je goede blogs schrijft en jouw blogs wat bekender worden krijg je wellicht reacties. Dit zorgt ervoor dat er interactie is met jouw website en dat wordt beloont door Google. Je relevantie stijgt hiermee.

Bloggen is dus ook DE manier om meer verkeer naar je website te krijgen en de duur die mensen op jouw website doorbrengen flink te verhogen. Google krijgt dan weer een seintje dat mensen langer op jouw website doorbrengen en dat betekent dat jouw website interessant is voor Googlegebruikers. Hiermee stijg je weer in de ranking.

Wanneer je beruik maakt van de juiste zoekwoorden in jouw blogs verhoog je sowieso de kans dat je gevonden wordt. Google zoekt namelijk naar antwoorden op de vragen van zijn gebruikers. Zorg dus dat jouw blog die antwoorden geeft.
Een tip is bijvoorbeeld om de titel van je blog altijd een vraag van een bezoeker of klant te maken.
Voor mij zou dit bijvoorbeeld kunnen zijn:
Hoe zorg ik voor meer bezoekers op mijn website?
In je blog geef jij vervolgens antwoord op deze vraag en gebruik je daarbij zoektermen die jouw ideale klant zou kunnen gebruiken. Op deze manier vergroot je de kans dat mensen bij het stellen van een vraag in Google op jouw blog terecht komen.

Uiteindelijk zie je ook hier dat alle kanalen die je inzet samen gaan werken. Alles staat in verbinding. In de module Pinterest heb ik je laten zien hoe je kunt zorgen voor meer verkeer naar je website. Via Pinterest verwijs ik vrijwel altijd naar mijn blogs. In een blog verwijs ik weer naar een podcast of een van mijn trainingen. Doordat mijn blogs gelezen worden wordt mijn website relevanter voor Google en word ik beter gevonden. Zo zorgen uiteindelijk al je kanalen ervoor dat je zichtbaarheid en je bereik groter worden. Alles werkt samen!

Klik hier om mijn blogpagina te bekijken 🙂