BONUS 4: Je website koppelen aan Active Campaign of Mailblue

Wanneer je graag meer klanten uit je website wilt halen en in contact wil blijven met je bezoekers raad ik je aan om te gaan werken met een gratis weggever in combinatie met een e-mailmarketingsysteem.

Met een e-mailmarketingsysteem bouw je een lijst op van mensen die al geinteresseerd zijn in jouw diensten een aanbod.
Door een gratis weggever op je website te plaatsen maak je al contact met je bezoeker en kan deze op een laagdrempelige manier kennis met jou en met je manier van werken maken. Met een goede weggever geef je een goed beeld van jouw kennis en kun je ervoor zorgen dat je potentiële klant meer van je wil leren.

Om in contact te kunnen blijven met deze potentiële klant vraag je in ruil voor je weggever een e-mailadres. Op die manier ga je bouwen aan een een mailinglijst. En via die mailinglijst kun je alle mensen die dus al interesse hebben in je aanbod ‘verder opwarmen’ en meer van je laten zien door middel van e-mailmarketing.
Je kunt het inzetten om nieuwsbrieven te sturen, om je weggeverfunnel op te zetten, kennis en waarde te delen, om promoties te doen, je aanbod te delen, en om te leren van de feedback van deze personen.

Waarom ik vind dat dit een van de krachtigste manieren van marketing is, is omdat je eigenlijk op deze manier al filtert op een groot deel van je doelgroep. Alleen degene die echt interesse hebben in jouw product of dienst downloaden je weggever.
Waardoor je echt een lijst met al ‘warme leads’ hebt waar aan je jouw aanbod kunt doen.
Buiten dat ben je bij bijvoorbeeld social media vaak afhankelijk van een Algoritme, en wordt je content ook gedeeld aan mensen die niet je ideale klant zijn. Bovendien ziet maar een klein deel van je volgers jouw content.
Met e-mailmarketing kom je echt rechtstreeks in de inbox van je klant terecht!
Als nog aan jou de taak om te zorgen dat je mails geopent en gelezen worden, maar je hebt een veel directere lijn met je ideale klant en kunt echt werken aan het opbouwen van vertrouwen.

Je hoort het wel… Ik ben fan!
In de volgende video’s laat ik je zien hoe een e-mailmarketingsysteem eruit ziet en werkt en laat ik je zien hoe je dit kunt koppelen aan je website.