Waarom Pinterest? Copy

Waarom Pinterest?

Er zijn 3 hele goede redenen waarom ik zelf gestart ben met Pinterst:

1. Zoals ik hierboven al zei: Pinterst is een geweldig kanaal om meer verkeer naar je website te krijgen.
Omdat het een visuele zoekmachine is heb je met een goede strategie een goede kans om meer verkeer naar je website te krijgen. Ruim 3 miljoen Nederlanders maken gebruik van Pinterest dus grote kans dat ook jouw ideale klant hier bij zit. 

Omdat mensen op Pinterest gericht kunnen zoeken kun je dus heel goed gebruik maken van een goede zoekwoordenstrategie, en komt je SEO zekwoordenonderzoek ook hier van pas.
Daarbij komt ook nog het visuele aspect. Als jij kwalitatief goede, en aansprekende pins maakt kunnen mensen op basis van gevoel al doorklikken naar je profiel en verder kijken.

2. Behalve je pins hoef je eigenlijk geen nieuwe content te maken voor Pinterest. Dat is echt de grote kracht van Pinterest. Je verwijst door het plaatsen van Pins door naar de content die je al hebt staan. Denk bijvoorbeeld aan Blogs, landingspagina’s, Social Media posts of podcasts. Je genereert dus meer verkeer naar je website en online kanalen zonder hiervoor compleet nieuwe content te maken. Hoe makkelijk wil je het hebben?

3. Pinterest wordt heel veel gebruikt om gericht te zoeken en om inspiratie op te doen, maar wordt nog relatief weinig zakelijk ingezet.
Hier liggen dus enorme kansen voor jou als bedrijf, om je op een unieke manier in de markt te zetten en te onderscheiden van de rest.