SEO tips & Tricks Copy

Een aantal tips:

1. Ga niet spammen

Zorg ervoor dat het zoekwoord waar je op gevonden wilt worden regelmatig terugkomt in je tekst. Maar blijf niet smijten met dat ene woord. Buiten dat veel lezers het op zullen merken en zich eraan irriteren straft google dit ook af, waardoor je relevantie weer daalt.
Om niet steeds hetzelfde woord te gebruiken is het verstandig om je zoekterm wat uitgebreider te maken en de zinsopbouw wat aan te passen. Wat bedoel ik daarmee? Je kiest dan niet voor het specifiek benoemen van ‘auto’ maar bijvoorbeeld: auto’s of auto-onderdelen.

2. Zorg voor waarde op je website

Hoe meer waarde jij deelt op jouw website, hoe langer een bezoeker geboeid blijft. Dit verhoogt de duur op jouw website en wordt door google gezien als relevant. Ook zal een geboeide lezer jouw website misschien aanraden aan anderen, of delen op zijn of haar social media, waardoor je bereik stijgt.

3. Verwerk zoekwoorden in je teksten en afbeeldingen

Maak goed gebruik van tekst, afbeeldingen, evt een video en interne links. En denk hier dus ook weer aan de benaming van je afbeelding en je video. Want hierdoor wordt je zoekterm alweer één keer vaker genoemd. Video wordt ook als zeer waardevol ervaren door google.

Maak gebruik van You-tube. Dit is namelijk de op-een-na grootste zoekmachine ter wereld en naast het feit dat je op you-tube zichtbaar bent, worden ook deze resultaten in google getoond. Door middel van een video, stijgt de gemiddelde tijd die op je website wordt besteed ook snel, wat weer goed is voor je relevantie.

4. Verbind pagina’s

Je kunt op bovenstaande manier iedere pagina SEO optimaliseren. Maar wat ook belangrijk is, is het geheel. Probeer je pagina’s binnen je website dus ook aan elkaar te linken.
Dit is goed voor je SEO en het is gewoon makkelijk voor je bezoeker. Je kunt dit doen door bepaalde ‘klikbare links’ of buttons op je pagina te plaatsen die weer linken naar een andere pagina.

Door links wordt je pagina interactiever en wordt er langer op je website gekeken. Hoe langer jouw website bekeken wordt hoe relevanter google hem beoordeeld. Dit werkt ook zo met buttons. (call to actions)
Je kunt bijvoorbeeld een klikbare link maken van een bepaald woord. Dit woord heeft vaak een kleur en is onderstreept waardoor men ziet dat het klikbaar is.
Google associeert dit woord met de pagina die erachter hangt. Wat je zoekvolume dus weer verhoogd. Wanneer je op elke pagina waar dit woord (een of meerdere malen) voorkomt, deze link klikbaar maakt zie je dat de kliks naar die pagina stijgen.

Hierdoor stijgt je positie in Google. Ook zorgen deze links ervoor dat google beter kan optimaliseren.

6. Voeg je lokatie toe

Omdat ik zelf locatie onafhankelijk werk is het voor mij minder relevant. Maar in veel gevallen is het verstandig om de locatie of in ieder geval de plaats waar je gevestigd bent te vermelden. Mensen zoeken bijvoorbeeld bij een restaurant vaak ook op plaatsnaam. Wanneer deze alleen in je footer benoemd wordt is hij amper vindbaar. Wees creatief en kijk of je hem ook in een van je titels kunt vermelden. Denk bijvoorbeeld aan: ‘Het kindvriendelijkste restaurant van Eindhoven’

7. Gebruik je tagline

Gebruik een tagline onder je logo. Door een tagline weet een bezoeker meteen of hij goed zit en ook hierin kun je zoekwoorden gebruiken.

8. Longtail Keywords

Uit onderzoek blijkt dat 30% van de zoekopdrachten bestaat uit 1, 2 of 3 zoektermen.
Maar liefst 70% (en dit is best verrassend) bestaat uit zoekopdrachten van 4 woorden of langer.
Mensen tikken tegenwoordig vaak letterlijk in wat ze zoeken. Vaak is de zoekterm dan ook een vraag.

Dit is best lastig omdat Google, en ook de zoekwoordentools vaak gericht zijn op de korte zoekopdrachten.
Bovendien lopen de langere zoekopdrachten behoorlijk uit een.
Maar ook hier geld weer: Onderzoek de vraag van jouw bezoeker.
Mensen die geen kennis hebben van SEO zoeken namelijk niet op SEO. Die zoeken op: ‘Hoe zorg ik dat ik gevonden wordt op Google?’ Of  ‘Hoe zorg ik voor meer bezoekers op mijn website?’

Ga dus op zoek naar de vraag achter de vraag en kijk wat je hiervan kunt toepassen op je website?
Doormiddel van een extra pagina, een blog of bijvoorbeeld een veelgestelde vragen pagina (met deze zinnen als titel en H1) worden ook deze zoekopdrachten gevonden.

Wat kun je nog meer doen?

Naast het SEO optimaliseren van je website zijn er meerdere mogelijkheden om meer bezoekers op je website te krijgen. Denk bijvoorbeeld aan Social media.

✩ BLOGGEN

Door te bloggen verhoof je de interactie met je website, kun je goed gebruik maken van zoekwoorden specifiek gericht op één onderwerp en kun je bezoekers via andere kanalen zoals Social media en Pinterest naar je website trekken.

✩ PINTEREST

Pinterest is een sterk opkomend kanaal om ook zakelijk in te zetten en om meer verkeer naar je website te genereren. Pinterest is geen Social Media kanaal maar een visuele zoekmachine. Daarom kun je via Pinterest ook goed gebruik maken van je SEO zoekwoorden en op die manier bezoekers naar je website krijgen.

✩ GEBRUIK SOCIAL MEDIA VOOR VERKEER NAAR JE WEBSITE

Social media kan werken als inspiratie, waardoor mensen interesse krijgen en via je social media account doorlinken naar je website. Maar op social media wordt ook heel veel gedeeld. Wanneer iemand jouw website aanbeveelt op social media wordt dit ook weer gezien als relevant. En het is weer een soort recensie, wat vertrouwen wekt. Bovendien stijgt het vertrouwen van een account dat veel likes of volgers heeft.

✩ ZORG VOOR RELEVANTIE DOOR AANBEVELINGEN

zodat er meer verkeer naar je website wordt gegenereerd en waardoor jouw relavantie in Google stijgt.

✩  USER GENERATED CONTENT

Naast het plaatsen van testimonia op jouw website, is het ook slim om te zorgen voor interactie. Je doet er dus verstandig aan om de mogelijkheid om een reactie achter te laten op je blog aan te zetten.

Hoe meer reacties een artikel op jouw website krijgt, hoe hoger de relevantie in Google. Elke reactie is een stukje tekst op jouwe website, wat getypt is door een bezoeker. Dat heet de User generated content. Ook weer een recensie eigenlijk, die de waarde verhoogd.

Een voordeel hiervan is dat dit ook meteen de taal van jouw bezoeker is. Diegene stelt bijvoorbeeld een vraag, wat een zoekvraag zou kunnen zijn.
Hierop kun je zelf weer inspelen (en het makkelijk maken) door in je reactie op deze vraag weer een link te plaatsen. De lezer heeft een snel antwoord en je hebt weer een klik op je website erbij.
Probeer dus op je blog, net als op social media, je bericht af te sluiten met een vraag, om de interactie op gang te brengen.

✩  EEN KENNISBANK

Voeg een kennisbank toe aan je website. Een kennisbank is een pagina met achtergrondinformatie.
Deze kun je bijvoorbeeld plaatsen in de footer.
Dit is informatie die je niet perse als onderdeel van je website wilt laten zien, maar die in extra informatie voorziet voor de geïnteresseerden.Voor de duidelijkheid, dit gaat dus juist vooral om basic info.
Alles wat voor iedereen relevant en actueel is vemeld je natuurlijk gewoon duidelijk zichtbaar op je website.
Ondanks dat het misschien minder relevant is voor jouw business, betekent dat niet dat je doelgroep er niet op zoekt. Heb je dus wel kennis van een (voor jou minder relevant) onderwerp? Plaats dit dan in je kennisbank, zodat je wel gevonden wordt als er naar gezocht wordt en men automatisch verder kan kijken op je website.

Een ander voordeel van de kennisbank is dat wanneer Google een vraag van een gebruiker krijgt, hij zelf de antwoorden kan gaan zoeken. Zo is het mogelijk dat google het antwoord op deze vraag uit jouw teksten haalt. Hij toont dan het antwoord met de link naar jouw website.

Hoe meer waarde je levert op je website (d.m.v goede  titels, pagina’s afbeeldingen, links, blogs en de kennisbank, hoe relevanter jouw website wordt voor Google en hoe hoger je uiteindelijk komt te staan.