Een ijzersterke Homepagina Copy

De homepage is in veel gevallen de eerste pagina waar jouw bezoeker terecht komt, en is dus bij wijze van jouw ontvangsthal. Hier komen de mensen binnen, worden ze ontvangen en doen ze hun eerste indruk op van jouw bedrijf.
En de eerste indruk, dat weten we allemaal is echt ONTZETTEND belangrijk!

Maar wat moet er dan op die pagina staan?
En hoe zorg je dat jouw bezoeker meteen geboeid wordt?

Het belangrijkste hier is ook weer EENVOUD en OVERZICHT.
En dit start dus weer met het Menu.
Zorg dat dat duidelijk en overzichtelijk is.

Veel mensen scrollen eerst door de homepage, maar ALS ze meteen op zoek willen naar de juiste info checken ze jouw menu. En daar zitten al veel kansen.
Waar wil deze persoon naar op zoek en kan hij door middel van jouw menu METEEN naar de juiste pagina klikken?

Dan de opbouw van je Homepage:
De meeste bezoekers zijn concreet naar iets op zoek. Vaak de oplossing voor een probleem.
Zorg dat het in de eerste oogopslag duidelijk is of jij die oplossing bent.

En start dus met kort en bondig te omschrijven wat jij te bieden hebt. Dat kan met een slogan of oneliner, maar ook met steekwoorden of bulletpoints. Maar zorg dat het duidelijk is.

Ook zijn de meeste mensen gevoelig voor sfeer.
Kijk dus goed naar welke sfeer jij uit wilt stralen en houd hierbij rekening met de juiste kleuren en lettertype om die sfeer duidelijk neer te zetten.
Wil je zakelijk, betrouwbaar, stoer of professioneel overkomen?
En stralen jouw kleuren dat ook uit?

Verder is het verstandig om in het eerste gedeelte van de homepage je bezoeker meteen kennis te laten met JOU.
Jij bent namelijk het gezicht achter het bedrijf en mensen doen tegenwoordig zaken met mensen. Niet per se met bedrijven.
Een foto van jezelf in de header is dus een aanrader.

Daarnaast is het belangrijk om de rust te bewaren.
Wat vaak mis gaat is dat ondernemers er ALLES aan doen om te laten zien wat ze in huis hebben, en dus aan de slag gaan met een introvideo die meteen start als de website opent, felle kleuren om meteen de aandacht te trekken. Dat ze alles maar dan ook alles wat ze te bieden hebben meteen op de homepage smijten om er maar voor de zorgen dat ze de klant overtuigen.
Maar het tegenovergestelde wordt vaak bereikt. De meest goedlopende websites zijn vaak redelijk simpel van opmaak. Met niet te veel poespas en opsmuk. Maar gewoon HELDER en OVERZICHTELIJK.

De tweede fout die veel ondernemers of bedrijven maken is dat de homepage of ook wel eens de hele website lijkt te draaien om HEN. Maar die website mag je echt gaan richten op jouw klant!
Start dus nooit met :
‘Hallo, wij zijn die en die en wij doen dit en dat. Wij zijn gestart in 1986 als ….. en door de jaren heen uitgebouwd tot….’
‘Wat wij willen is….’
‘Hoe wij werken is…’
Buiten dat het de klant een worst zal wezen is dit niet de informatie waarmee jij je klant gaat triggeren om door te lezen.
Deze informatie kan prima verwerkt worden op de over mij over of ons pagina. Maar is totaal niet relevant om je website mee te openen.
Hier gaan we voor het bedienen van de klant! Want daarvoor is jouw website bedoeld.

De meeste bezoekers op jouw website zijn nog redelijk ‘koud’.
Ze zijn aan het oriënteren en nog niet klaar om all the way al jouw informatie tot zich te kunnen nemen.

➜ Je homepage mag een samenvatting zijn van wat de rest van jouw website te bieden heeft maar je moet de bezoeker niet doodsmijten met alles wat je te bieden hebt.
Maak dus gebruik van korte en bondige stukken tekst, en plaats daarbij een doorverwijzing naar een volgende pagina als men meer wil lezen. Je hoeft dus niet je complete aanbod te vermelden op je homepage.

➜ Maak gebruik van voldoende ruimte tussen verschillende onderdelen en maak gebruik van een blokindeling om de pagina structuur te geven. Zo kan je bezoeker screenen en selecteren wat voor hem of haar van belang is, en het geeft rust.

➜ Doe niet te gek met kleuren, animaties en creatieve ideeën. Dat leidt vaak alleen maar af. Je doel is ervoor zorgen dat je jouw bezoeker op een fijne manier kennis met je laat maken.

➜ Laat de homepage om je BEZOEKER draaien en niet om jou.
Dit doe je door in te spelen op de ‘pijn’ en het verlangen van je ideale klant. Jouw bezoeker moet zich direct aangesproken voelen en denken: ‘Dit gaat over mij’ en of ‘dit is precies waar ik tegenaan loop’. Mensen willen zich begrepen voelen.
En ook al gaat zo’n bezoeker echt niet direct iets bij je kopen, de toon is gezet. Je hebt de emotie geraakt.

Om mensen eerst op een laagdrempeliger manier kennis met je te laten maken raadt ik aan om altijd eerst iets gratis weg te geven. (denk aan: Een E-book, Checklist, of Quiz bijvoorbeeld)

De ‘What’s in it for me?’
Veel ondernemers vragen zich af waarom niemand zich inschrijft op hun mailinglijst of nieuwsbrief. Maar dat is simpelweg omdat die bezoeker niet weet wat er te halen valt.
Wees eens eerlijk. Hoe vaak schrijf jij je in voor een nieuwsbrief zonder dat je daar iets voor terugkrijgt?

Jij weet wat je te bieden hebt en hoeveel waarde je kunt delen, maar dat weet jouw ‘koude’ bezoeker nog niet.
Door iets gratis weg te geven heeft de klant een goede reden om zich bijvoorbeeld in te schrijven EN het biedt jou de mogelijkheid om de deze persoon kennis te laten maken met jou en met jouw kennis.
Op deze manier kunnen je bezoekers van KOUD naar WARM gaan. Ze krijgen een steeds beter beeld van wie jij bent en wat jij te bieden hebt. En ze kunnen laagdrempelig uitvinden of jij en jouw manier van werken past bij waar ze naar op zoek zijn.
Module 3 staat helemaal in het teken van een goede weggever maken.

In het kort:
Jouw Homepage is een beknopte versie van de rest van jouw website.
Jouw Homepage moet ervoor zorgen dat bezoekers getriggerd worden om door te lezen en te klikken.
Jouw Homepage start met:
– Een foto van jezelf
– Een duidelijke omschrijving van wat je doet
– Iets wat je gratis aanbiedt aan jouw bezoeker

Kilk op de knop hieronder voor een voorbeeld van hoe je jouw Homepage op kunt bouwen.
Je vind deze templates ook terug in de Online Voorbereiding.

Een beetje inspiratie?
Klik HIER voor mijn Homepagina.