Een blog op je website Copy

Bloggen is een goede manier om waardevolle content en kennis te delen met jouw vaste lezers.
Mensen zijn dol op gratis informatie.
Je geeft wat weg en je klant kan zien dat je kennis van zaken hebt.

Maak je eigen website in WordPress

Bloggen kost je wat tijd. Een tekst met sterke inhoud schrijven, alles in logische volgorde zetten, checken op spelfouten.
Je zult even moeten investeren.
Maar een blog is wel echt een meerwaarde voor je website.
Wanneer je het goed doet straalt het professionaliteit en vertrouwen uit.

Wees consistent met bloggen. Net als met je social media moet je wel regelmatig zichtbaar zijn. Een blog waar al maanden niets gemeld wordt, wekt niet heel veel vertrouwen op.

De laatste reden om te bloggen is dat het goed is voor je vindbaarheid in Google. Weer een stukje SEO dus. Door regelmatig een blogartikel op je website te zetten verhoog je de interactie met met website wat voor Google een teken is dat je website relevant is. Middels blogs komen ook veel bezoekers op je website terecht wat ook weer bijdraagt aan een hogere ranking in Google. 

Als je nu denkt, pfff waar moet ik toch over schrijven? Het is vaak simpel. Over jouw vakgebied. Kennis, Tips, Veel gemaakte fouten, maar ook een stukje over jezelf. Jouw ondernemersreis, persoonlijke ontwikkeling. Het kan allemaal.

Ik raad ook altijd aan een contentplanning te maken. Met vaste thema’s. En deze vooruit te plannen. Niet iedereen is er dol op, maar mij geeft het heel veel rust. 
Als je dan ineens tussendoor een supergoed idee of heel veel inspiratie krijgt, kun je dat uiteraard alsnog plaatsen, maar je hebt dan in ieder geval een basis staan.
Veel content kun je ook hergebruiken. 
Blogs kunnen dienen als een social media post of andersom. En delen uit je weggever kunnen dienen als een blog. Niet iedereen leest alles van je. De kans dat mensen heel vaak hetzelfde lezen is dus vrij klein.