2. Branding Copy

Ik wil je graag iets vertellen over een stukje branding:

Branding zorgt er namelijk voor dat jij uitstraalt wie jij bent, en dat mensen zich wel of niet gecommit voelen met jou.
Het laat je persoonlijkheid zien.
Omschrijf daarom voor jezelf jouw persoonlijkheid. (of laat anderen dat doen) en kijk op welke manier je dat om kunt zetten naar een brand. 

Komen er bepaalde kleuren in je op? Afbeeldingen? Thema’s?
Wat kan helpen is het maken van een Moodboard. Dit kun je zelf makkelijk maken op Pinterest of in Canva.
Zo kun je zelf even spelen met wat je mooi vind en wat je uit wilt stralen.

Door branding gaan mensen je namelijk ook herkennen en onthouden. Dat kan te maken hebben met jouw huisstijl die je overal consistent doorvoert.
Denk bijvoorbeeld aan het gebruiken van bepaalde kleuren, een bepaald lettertype, afbeeldingen, manier van bewerken van foto’s, maar ook je manier van schrijven of een bepaald accent kan horen bij jouw brand.

Misschien heb je al wel ideeën voor een huisstijl, bijvoorbeeld voor je website.

Voer de kleuren, de lettertypes en de manier van spreken ook door in je Social Media kanalen. Als mensen bijvoorbeeld je Instagram account bekeken hebben en doorklikken naar je website en ze krijgen dezelfde look and feel te zien dan wordt dit (onbewust) opgeslagen. De eerstvolgende keer dat ze een post of storie van je zien wordt die stijl door de hersenen herkent en is de kans groot dat dat een goed gevoel oproept waardoor mensen eerder geneigd zijn deze te bekijken.

De uitstraling van je website en van je profiel op Social Media is het eerste wat mensen zien. Als ze dat niet aanspreekt gaan ze je content waarschijnlijk niet eens lezen.
Zorg dus voor een uitstraling die past bij jou, bij wie je bent, en bij wat je uit wilt stralen.

In de training ‘een ijzersterke website-voorbereiding’ vind je ook tips en uitleg over het bepalen van je huiskleuren en lettertypes.
Hierin vermeld ik ook twee online tools waarmee je zelf aan de slag kunt met het bepalen van jouw huisstijl.

OPDRACHT:

➜  Bepaal wat typische kenmerken zijn die passen bij jou. Vraag vrienden waar ze aan denken als je aan jou denken en kijk hoe je die kenmerken en jouw persoonlijkheid om kunt zetten in een sterke brand.

Een aantal tips om dit te doen:

✔ Maak een moodboard op pinterest of in Canva en verzamel kleuren, afbeeldingen, lettertypes en bijvoorbeeld pictogrammen die je aanspreken.

✔ Ga aan de slag met het samenstellen van een kleurenpalet. Een fijne website hiervoor is: www.coolors.co.
In de module ‘huisstijl bepalen’ in de voorbereiding van je website leg ik je uit hoe de generator werkt.

✔ Kijk naar lettertypen die je aanstaan en die bij je passen.
Check even deze video over het bepalen van je lettertypes.

✔ Voer jouw brand door in je website en in al je online kanalen. Maak op alle kanalen gebruik van dezelfde brand zodat mensen je gaan herkennen en onthouden.